Nevjerovatno!

Kineskinja brutalnim nokautom poslala legendu u penziju: Odradile najbolji meč u istoriji - sad je gotovo! (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Nakon poraza koji je došao poslije neočekivanog noakuta, Joana je objavila da se više neće takmičiti.

Izvor: Twitter/FTBeard7/printscreen

Kada u MMA oktagon uđu Žang Veili i Joana Jedržejčik, spektakl je zagarantovan. Njih dvije su se borile prije dvije godine, kada su čak i muškarci ostali u šoku zbog nevjerovatnog meča koji su priredile, a sada je bilo vrijeme za revanš.

Kineskinja je i drugi put savladala Poljakinju, a ovog puta nije čekala odluku sudija nakon pet napornih rundi. Sve je završila nestvarnim nokautom u drugoj rundi, a kada kažemo sve... Mislimo i na profesionalnu karijeru Joane Jedržejčik (34)!

Odmah nakon meča održanog u Singapuru legendarna Poljakinja je saopštila da se povlači iz MMA.

Bio je ovo njen peti poraz u posljednjih sedam mečeva, a zanimljivo je da se između dvije borbe protiv Žang uopšte nije takmičila. I pored lošeg niza mečeva u kojem se nalazi, Joanu sasvim sigurno čeka mjesto u Kući slavnih pošto je svojevremeno bila šampionka u svojoj kategoriji, a svijetu podarila neke od najboljih ženskih borbi u ovom sportu.

Za razliku od nje, Žang Veili će nastaviti da mašta o osvajanju pojasa.

Moćna Veili trenutno ima skor 22-3 u profesionalnoj karijeri. Ona je izgubila svoju prvu borbu, a zatim pobijedila 21 meč u niz. Seriju je prekinula Rose Namajunas koja ju je savladala dva puta uzastopno, ali se Žang vratila na pobjednički kolosijek protiv Joane.

Pogledajte taj trenutak:

Jedržejčik je i u prvom meču protiv Veili dobila ogroman broj udaraca, zbog kojih je njeno lice bilo deformisano i danima kasnije. Morala je da ode do bolnice, a puštena je kući tek nedjelju dana kasnije.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Tagovi

MMA