• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve što treba da znate o gostovanju Srbije u Sloveniji!

Autor Dragan Šutvić

Četvrti meč u roku od deset dana Srbija će odigrati protiv Slovenaca, koje je već ubjedljivo savladala u Beogradu.

 sve o utakmici slovenija srbija  Izvor: MNPRESS

Tri meča su odigrana - još jedan je ostao. Duga i naporna sezona za srpske reprezentativce konačno je stigla do kraja, a izabranici Dragana Stojkovića Piksija poslednji susret u ovoj sezoni odigraće na gostovanju Sloveniji.

Meč protiv ekipe koju su prethodne nedjelje savladali u Beogradu (4:1) igraće se u okviru četvrtog kola Liga nacija i biće nova prilika za osvajanje bodova koji bi Srbiju pogurali ka vrhu tabele u grupi.

Meč u Ljubljani igra se na stadionu Stožice, koji ima kapacitet od nešto preko 16 hiljada sjedećih mjesta. Očekuje se da dom fudbalera Olimpije bude dobro popunjen, a veliki broj navijača imaće i nacionalni tim Srbije. Očekuje se da na stadionu bude nekoliko hiljada Srba iz Slovenije, Austrije i Nemačke, a prije samo nekoliko dana srpski reprezentativci ostali su oduševljeni podrškom koju su imali u Švedskoj.

Po svemu sudeći, sličnu sliku ćemo gledati večeras...

Ovako je bilo u Švedskoj:

Za one koji večeras neće biti na stadionu, direktan televizijski prenos biće na dvije televizije! Pored TV Arenasport koja je ekskluzivni vlasnik prava, meč nacionalnog tima prenosiće i RTS, a tektusalni prenos susreta možete pratiti i uz MONDO.

Nadamo se da će rezultat pred mnogobrojnim navijačima Srbije u Ljubljani biti sličan onom iz Stokholma, jer su Srbiji bodovi neophodni kako bi nastavila potjeru za Norvežanima. Ekipa koju predvode Martin Edegor i Erling Holand savladala je srpski tim u Beogradu i stekla prednost, ali se zatim okliznula protiv Slovenaca na svom terenu, što je Srbija iskoristila trijumfom u Stokholmu.

Borba za prvo mjesto i plasman u A diviziju se nastavlja, a poslednji mečevi u junskom prozoru mogli bi da budu veoma bitni za konačan raspored na tabeli. Ovako trenutno izgleda tabela grupe:

Standings provided by SofaScore LiveScore

"Orlovi" ni večeras neće odustati od Piksijevih ideja, pa Srbiju treba očekivati u izuzetno ofanzivnom sastavu. Aleksandar Mitrović je zbog kartona propustio meč u Švedskoj, ali se sada vraća u startnu postavu, a očekuje se da uz njega zaigra i Luka Jović. Fudbaler Reala dobio je priliku na poslednja dva meča i uzvratio sa dva gola, pa će biti zanimljivo vidjeti kako funcioniše u tandemu sa najboljim strijelcem u istoriji nacionalnog tima.

Igra sa dva napadača znači da će iza njih vjerovatno biti samo Dušan Tadić, a da će Sergej Milinković-Savić dobiti ulogu u veznom redu. Na toj poziciji je odigrao impresivno protiv Šveđana, a čini se da i kompletan nacionalni tim bolje funkcioniše kada je on iza Tadićevih leđa, a ne u liniji sa njim.

Što se tiče ostatka tima, nema sumnje da će selektor ponovo mnogo kombinovati. Svi igrači su umorni nakon sezone, a kako na raspolaganju ima širok roster - jasno je da će minutaža i večeras biti podijeljena.

Za sada se zna da u timu neće biti Matije Nastasića i Erhana Mašovića, koji imaju lakše povrede i nisu u kombinaciji za meč.

Orlovi, srećno u Sloveniji!

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC