• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ramzan Kadirov upoznao MMA zvijer: Najveća pobjeda karijere, pa pokloni za lidera Čečena!

Autor Haris Krhalić

Švedski borac čečenskog porijekla Hamzat Čimaev posjetio je kontroverznog Ramzana Kadirova i dao mu poklone.

 Hamzat Čimaev posjetio Ramzana Kadirova Izvor: Instagram/ya_pomoshnik_kra_95/printscreen

Jedan od najboljih MMA boraca današnjice vratio se u rodnu Čečeniju, a jedan od prvih poteza bio mu je sastanak sa Ramzanom Kadirovim. Prvi čovjek Čečenije ugostio je Hamzata Čimaeva, švedskog borca čečenskog porijekla koji je do sada neporažen u profesionalnim borbama.

MMA čudo iz Beno-Jurta ima skor 11-0 u profesionalnim borbama, a samo njegov posljednji meč odlučile su sudije nakon 15 minuta u oktagonu. Ranije je uspijevao da završi sve svoje protivnike, pa nije ni čudo što jedno vrijeme niko nije smio da prihvati meč protiv njega.

Momak koji je sa 18 godina izbjegao u Švedsku iskoristio je predah nakon najveće pobjede u karijeri (protiv Žilberta Brnsa) da posjeti rodni kraj, a tamo je sreo Ramzana Kadirova, čovjeka čije jedinice već nedjeljama ratuju u Ukrajini. Tim povodom je političkom lideru koji je jedan od Putinovih najbližih saradnika uručio vrijedne poklone, poput sportske opreme koju i sam koristi.

Pogledajte kako je izgledao susret:

"Poslije velike pobjede nad Brazilcem Gilbertom Bernsom „Čečenski vuk“ Hamzat Čimajev, po povratku u rodni kraj, prvo što je uradio je da me posjeti. Sa velikim zadovoljstvom sam upoznao našeg neporaženog borca i lično mu čestitao pobjedu. Takođe, Hamzat nije zaboravio na moju posvećenost sportu i zdravom načinu života i uručio mi je poklone u vidu sportske opreme.

Hamzat je jedinstven borac, ima ogroman arsenal borbenih vještina. Iznova nas raduje spektakularnim borbama, ne ostavljajući šanse za pobjedu svojim protivnicima, koji su, nesrećnim sticajem okolnosti, izašli jedan na jedan sa njim. Broj bezuslovnih pobjeda ubrzano raste, za razliku od poraza, čija je oznaka uvijek na nuli. Skroman u svakodnevnom životu, Hamzat se, ušavši u oktagon, u trenu transformiše u nezaustavljivog borca koji ne trpi poraz.

Hamzatu od srca želim uspjeh u sportskim aktivnostima i još jednom mu čestitam na sjajnoj pobjedi! Siguran sam da će postići velike visine i da će lako proći sve naredne protivnike", napisao je Kadirov na svojim profilima na društvenim mrežama.

Čečeni su poznati kao veliki borci i ljubitelji borilačkih sportova, a posljednjih godina brojni MMA takmičari došli su baš iz ovog regiona. Oni od malih nogu treniraju, a vještine se prenose sa jedne generacije na drugu.

Tako je sve što zna o borilačkim sportovima Habib Nurmagomedov naučio od svog oca, nakon čije smrti se zakleo da više neće ulaziti u oktagon ni pod kojim uslovima.

Kamere su pratile njihov susret:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC