Ostali sportovi

Srbija je ovo čekala decenijama! Rukometaši osvojili evropsku bronzu – medalja za ponos!

Autor Haris Krhalić

Istorijski uspjeh mladih srpskih rukometaša!

Izvor: MN PRESS

Juniorska reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Portugalu, gdje je u borbi za odličje u nedjelju pobijedila Švedsku – 30:26 (17:12). Drugi put savladavši istog rivala na turniru, izabranici Đorđa Teodorovića donijeli su Srbiji prvu medalju u ovom uzrastu poslije 20 godina i ujedno prvu medalju u mladim uzrastima poslije 16 godina. I to oslikava veličinu uspjeha "orlića"!

Teodorovićevi igrači vodili su od početka meča, u prvom dijelu čak osam razlike, a uprkos kratkom padu početkom nastavka, bronza nije dovedena u pitanje. Podsjetimo, naš tim je ušao u polufinale sa prvog mjesta u grupi, a onda je u borbi za finale stao u duelu protiv Španije.

Ostvarenim uspjehom, srpski juniori su izborili plasman na Svjetsko prvenstvo koje će biti odigrano 2023. u Njemačkoj i Grčkoj.

Na Evropskom prvenstvu u Portugalu Srbiju su predstavljali ovi igrači: Marko Mrdović, Uroš Simić, Miloš Kos, Jovan Mirković, Marko Tasić, Nikola Perić, Mateja Dodić, Mirko Podunavac, Dušan Šmigić, Veljko Čabrilo, Nikola Stamenković, Stefan Dodić, Lazar Barbatesković, Branko Predović, Luka Rogan, Boško Stanisavljević, Savo Zekić, kao i stručni štab juniorske selekcije - selektor Đorđe Teodorović, pomoćni trener David Rašić, demonstrator Dušan Petrović, fizioterapeut Aleksandar Petković. Šef delegacije je Zoran Tijanić.