• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati u panici - "Mi padamo, a Srbija se diže!"

Srbija je dolaskom Tonija Đerone na mjesto selektora pokrenula mnoge stvari u srskom rukometu, dok Hrvati padaju.

 Hrvati o rukometu - Mi padamo, Srbija se diže Izvor: MNPRESS

Mlada rukometna reprezentacija Srbije napravila je veliki uspjeh na Evropskom prvenstvu u Portugalu pošto se plasirala u polufinale turnira, tako da ukoko večeras savlada Španiju - ima sigurnu medalju!

I dok je u Srbiji ovaj uspjeh nažalost "prošao ispod radara", zato u susjednoj Hrvatskoj pozivaju na duboku analizu pošto nisu došli čak ni do eliminacione faze. Dobro je poznato da su Hrvati u ovom sportu dugo bili među najboljim reprezentacijama svijeta, međutim u poslednjih nekoliko godina došlo je do pada koji sve zabrinjava.

Istina, Hrvatska je osvojila srebro na Evropskom prvenstvu 2020. godine, ali je skoro deceniju bez medalje na Svjetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama, dok mlađe kategorije posustaju.

Tako je "Jutarnji list" objavio tekst naslovljen "Ljeto jasno pokazuje koliko hrvatski rukomet kasni, doživjeli smo debakl, a najviše se diže - Srbija" u kome se poručuje da njihovu nekadašnju srebrnu generaciju očekuje razigravanje od 13. do 16. mjesta, što svakako ukazuje na njihove probleme.

"Dakle, ništa nije vječno, stvari se mijenjaju, a osnova je priča ‘koliko radiš toliko i imaš’", poručuje novinar "Jutarnjeg lista" i dodaje da posebnu pažnju treba obratiti na Španiju i Srbiju koje su napravile uspjeh i na Mediteranskim igrama.

"Evidentno je da su ljeto savršeno iskoristili i pokazali kako se radom to može. Španija je u kontinuitetu vrh evropskog rukometa s bilo kojom selekcijom da igra, a Srbija pokazuje ogroman napredak i vrlo uskoro će seniorska reprezentacija biti spreman za vrhunske rezultate. Zašto mi nismo na tom tragu, teško je reći dok svi ćute...", dodaje autor i hvali selektora Tonija Đeronu koji je od Srbije napravio ozbiljnu selekciju.

Ističe se da Srbija već ima dobru osnovu sa Milosavljevim, Cuparom, Kukićem, Pešalmbekom, Marsenićem, Ilićem, Đukićem, Radivojevićem i Nikolićem, dok je tokom osvajanja bronze na Mediteranskim igrama dobila još novih igrača.

To su Jandrić, Milić, Borzaš, Grozdanić, Milosavljević, dok na juniorskom EP blistaju Stefan Dodić, Miloš Kos, Šmigić...

"Mi na Mediteranskim Igrama nismo bili, nije bilo dobro ni na posljednjim velikim takmičenjima, juniori nam gube od Italije, 13 razlike od Islanda... I svi čekaju da se u januaru dogodi čudo, pa da kažemo da je sve dobro. Može se dogoditi, jer imamo odličnih igrača, ali generalno i dugoročno na ovakav način ništa neće biti dobro, jer mladi igrači umjesto da igraju traže izgovore da idu samo na velika seniorska takmičenja, traže alibije u plaćanju osiguranja, umjesto da se to odmah i po hitnom postupku prekine, jer kada potpisuju nove ugovore jako im je važno biti dio reprezentacije. Ne samo njima, da ne bude zabune. Ljepše je na plaži, ali posao je posao, tu nema alternative. Ljeto nam je pokazalo da debelo kasnimo i da hitno moramo nešto preduzeti dok ne bude kasno. Tu ne trebaju analize, već potezi. Priča ne pomaže", zaključuje se.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC