Ostali sportovi

Draško Stanivuković čestitao Lani Pudar: Znaj da si uvijek dobrodošla u Banjaluku!

Autor Dragan Šutvić

Prvi čovjek Banjaluke nije ostao imun na uspjehe najbolje bh. plivačice.

Izvor: YouTube/Screenshot

Lana Pudar ne prestaje da oduševljava bh. javnost.

Sa samo 16 godina, rođena Mostarka osvojila je dvije medalje na Evropskom prvenstvu u plivanju, koje se održava u Rimu. Nakon bronze u disciplini 100 metara leptir, najbolja bh. plivačica se okitila tlatom na duplo dužoj dionici, na šta imuni nisu ostali ni inostrani komentatori koji su prenosili trku.

Reakcije i čestitke stižu sa svih svjetskih meridijana, a posredstvom društvenih mreža oglasio se i Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, u kojoj je Lana ranije boravila i trenirala na Gradskom olimpijskom bazenu, u nedostaku takvih uslova u svom gradu.

" Draga Lana, čestitam ti na uspjehu i osvojenim medaljama! Pokazali si da su tvoj talent i rad iznad sistema i zemlje koja često ne prepoznaje najbolje među nama. Banjaluka je ponosna na tvoj uspjeh i spremna da te podrži u daljim pohodima na nove rezultate. Želimo ti puno uspjeha u daljim takmičenjima i radujemo se tvojim novim medaljama! Znaj da si uvijek dobrodošla u Banjaluku gdje ćemo te rado dočekati i ugostiti", napisao je prvi čovjek Banjaluke.

Ove godine, Lana Pudar je osim pomenute dvije medalje osvojila još pet.

Okitila se zlatnim odličjima u disciplinama 100 i 200 metara leptir na Mediteranskim igrama u Oranu (Alžir), dok je zlatna bila i u Otopeniju (Rumunija), na Evropskom juniorskom prvenstvu, u disciplinama 50 i 200 metara leptir. Na istom takmičenju, ali u disciplini 100 metara leptir, doplivala je do srebrne medalje.

Treba, takođe, podsjetiti da je sjajne rezultate imala i tokom prošle godine, pa je, između ostalog, osvojila bronzanu medalju u Abu Dabiju (UAE) na Svjetskom prvenstvu u malim bazenima, u disciplini 200 metara leptir.

Naredno veliko takmičenje koje čeka Lanu Pudar je Svjetsko juniorsko prvenstvo u Limi (Peru), koje se održava do 30. avgusta do 4. septembra.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!