Šok

Hrvatski sportista osvojio zlato, pa na aerodromu izgubio medalju

Autor Vesna Kerkez

Filip Mihaljević je postao šampion Evrope, a kada je stigao kući primijetio je da mu nema zlata koje je osvojio!

Izvor: Profimedia/Sven Hoppe/dpa

Armin Sinančević je bio srebrni na Evropskom prvenstvu, zlato mu je "ukrao" Hrvat Filip Mihaljević, a njegovo zlato su zapravo ukrali! Mihaljević se vraćao kući iz Minhena i kad je sletio u Zagreb njegove zlatne medalje nije bilo! 

Kada je doletio u srijedu primijetio je da mu nema medalje, odmah je prijavio gubitak i naglasio je policiji da je najveći trofej u svojoj karijeri vidio posljednji put na aerodromu. Na aerodromu su pregledali snimke i na kraju su uspjeli da nađu Mihaljevićevu medalju, ali nije objašnjeno da li je neko zapravo ukrao medalju hrvatskom bacaču kugle ili je on prosto izgubio ovaj trofej.

Mihaljević je u Minhenu do zlata došao hicem od 21,88 metara, što je bio najbolji rezultat ove sezone u svijetu. Sjajnu forrmu je potvrdio tako što je čak pet puta bacio preko 21 metar i vidjelo se da ovo nije slučajan dobar rezultat, već da Mihaljević može u kontinuitetu da pravi ovakve rezutlate.

Srpski bacač Armin Sinančević je bio drugi sa rezultatom 21,39, a Srbija je imala dvojicu finalista pošto je veteran Asmir Kolašinac bio osmi u finalu.

(MONDO)