BRAVO

Ovo može samo Novak - skupio 26.000.000$ za tenisere! Otkriven novi projekat Đokovića, evo šta je napravio!

Autor Haris Krhalić

Novak Đoković još jednom je pokazao kako se bori za kolege, napravio je novi projekat pomoći igračima.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković nažalost ne ide na US open, ali nastavlja da pomaže teniserima. Preko svoje asocijacije PTPA skupio je 26 miliona dolara koje će uložiti u novi projekat pomoći kolegama. U tome mu je pomogao američki milijarder Bil Akman.

Prema najnovijim informacijama Akman je glavni u kompaniji "Pershing Square Capital Managment" i zajedno sa nekadašnjim NFL igračem Ahmadom Nasarom je investirao u PTPA. Njih dvojica ujedno su postali i dio same organizacije i upustili su se u novi projekat.

"PTPA pokreće novu marketinšku ideju pod imenom 'Winner Alliance', njen cilj biće da maksimalno iskoristi marketing i poveća šanse za zaradu igračima i njihovim agentima van terena. Nasar i Akman biće zaduženi za taj projekat, dok su u Upravnom odboru i Kristina Frensis koja radi u kompaniji legendarnog NBA asa Medžika Džonsona, kao i osnivački kompanije 'Prsym' Džej Park i Muhamed Mian", navodi se u saopštenju.

Asocijaciju PTPA sa Novakom osnovao je kanadski igrač Vasek Pospišil. On nije krio zadovoljstvo zbog novog projekta i planova na kojima rade. Uvjeren je da će to pomoći teniserima.

"Nasar je savršen čovjek za ovu ulogu, donosi mnogo iskustva, radio je sa raznim sportistima u različitim sportovima. Nastavljamo da gradimo našu bazu liderstva, znamo svi koliko je Ahmad uradio na polju marketinga i koliko je uspjeha imao u prošlosti. Igrači traže nezavisan glas i mjesto za stolom, a putem ovog projekta stvorićemo resurse koji će praviti razliku u životima igrača na razne načine", poručio je Pospišil.

Pored spomenutih projekata, PTPA započinje i platformu za igrače (PSP) koja će im pomoći na putovanjima i omogućiti razne popuste za grupnu kupovinu. Ti popusti će pomoći igračima prilikom rezervisanja smještaja, hrane i drugih benefita poput osiguranja, putovanja, logističke podrške, savjeta advokata ukoliko postoji za to potreba, savjetnike za odnose sa medijima...