UŽAS!

Skandal potresa tenis - optužila trenera da ju je silovao! Francuskinja otkrila sve: Laž je da sam pristala!

Autor Bojan Jakovljević

Francuska teniserka Fiona Fero tvrdi da je njen trener Pjer Buter zlostavljao...

Izvor: Profimedia

Skanadal potresa teniski svijet, Fiona Fero (25) optužila je svog trenera Pjera Butera (50) da ju je silovao i zlostavljao u periodu između 2012. i 2015. godine kada su radili zajedno. Podnijela je tužbu protiv njega i cijeli slučaj biće riješen na sudu.

Mnoge teniserke stale su na njenu stranu, a njegov advokat Virdžini Pin se oglasila i istakla da "njen klijent priznaje da je postojala veza između njih dvoje, ali da su na to oboje pristali". Ubrzo se je na to reagovala i francuska teniserka koja se javila na društvenim mrežama.

"Mogu da potvrdim da ni na šta nisam pristala i da je to laž. Vjerujem u pravosudni sistem svoje zemlje i želim da se zahvalim svima koji su me podržali", poručila je Fero i tako demantovala navode njenog nekadašnjeg trenera. Ubrzo je dobila podršku mnogih ljudi širom planete.

Ovo je Fiona Fero:

Inače, Buter je sarađivao sa trenutno najboljom francuskom teniserkom 10 godina Aliz Korne. Zbog toga je ona pozvana da svjedoči na sudu. O tome je pričala na jednoj od konferencija za medije na US openu.

"Za mene je to previše ozbiljna tema da bih o njoj pričala tokom turnira. Mnogo utiče na mene i moram da priznam da nisam dobro spavala zbog svega toga. Moram da čestitam Fioni na hrabrosti. Svi smo uz nju i ima našu podršku", rekla je Korne.

Fero je trenutno 259. na WTA rang-listi. Izgubila je u prvom kolu kvalifikacija za US open, a najbolji rezultat na grend slemu je plasman u osminu finala Rolan Garosa 2020. godine. Najbolji plasman u karijeri imala je u martu 2021. godine kada je bila 39. na svijetu.