• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Serena u suzama završila karijeru, Hrvatica joj došla glave!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Legendarna Serena Vilijams je malo prije svog 42. rođendana završila neponovljivu karijeru, porazom u 3. kolu US opena.

 Serena porazom završila karijeru Izvor: Twitter/@espn/Printscreen

US open odjekuje - došao je kraj karijere jednoj od najvećih teniserki u istoriji! Serena Vilijams izgubila je u trećem kolu grend slema u Njujorku i to od Hrvatice Ajle Tomljanović, koja nastupa pod zastavom Australije.

U nevjerovatnom meču koji je trajao tri sata, Amerikanka je izgubila i tako poslije 27 godina okončala neponovljivu karijeru u kojoj je osvojila 23 grend slem titule u singlu i 16 u dubl konkurencijama!

Serena je vodila 5:3 u prvom setu i servirala, ali je Tomljanovićeva serijom gemova uspjela da sve preokrene i "preotme" Amerikanki prvi set. Vilijamsova je u drugom setu slavila u taj-brejku, ali je u trećem setu ostala bez snage. Na kraju, bilo je 7:5, 6:7, 6:1 za Tomljanovićevu. ako je završena nevjerovatna karijera mlađe od sestara Vilijams. Serena je osvojila svaki grend slem u singlu bar tri puta, jedina je u istoriji (i među teniserima) koja je osvojila sve slemove i u singlu i u dublu.

Ima i četiri zlata sa Olimpijskih igara, a osvojila je ukupno 93 titule u karijeri. Posle meča, uplakana Serena je održala govor na krcatom "Artur Eš" stadionu, kada je posebne reči uputila svojoj sestri Venus, koja je u tim trenucima neuspešno zadržavala suze.

"Ne bih ja bila Serena da nije bilo Venus. Tako da ti hvala, Venus. Ona je jedini razlog zašto je Serena Vilijams ikada postojala. Ne znam šta da kažem...", pričala je Serena u suzama. Inače, Serena će krajem mjeseca proslaviti 42. rođendan, a odluku o prekidu karijere donijela je i zbog želje da se posveti porodici.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC