Ostali sportovi

Crnogorka plakala, a cijela hala skandirala njeno ime: Šesnaest godina je igrala za reprezentaciju!

Autor Haris Krhalić

Uspjela je Jovanka Radičević da sa reprezentacijom Crne Gore osvoji medalje na najvećim svjetskim takmičenjima.

Izvor: Twitter/EHFEURO/printscreen

Evropsko prvenstvo koje se trenutno igra biće posljednje u karijeri rukometašice Jovanke Radičević (36), jedne od najboljih rukometašica na ovim prostorima svih vremena. Reprezentativka Crne Gore odlučila je da se poslije 16 godina u reprezentaciji povuče iz nacionalnog tima, a neke od svojih posljednjih mečeva odigrala je pred domaćom publikom.

Podgorica je bila jedan od domaćina Evropskog prvenstva čija će završnica biti igrana u Sloveniji, a nakon tri pobjede i ovjerenog plasmana u drugu fazu iskusna rukometašica slomila se pred kamerama. Posljednji meč u Podgorici nije mogao da prođe bez suza, koje Jovanka nije željela da krije!

Rukometašica koja igra kao desno krilo član je seniorske reprezentacije Crne Gore praktično od osamostaljenja, a tokom godina učestvovala je u svim najvećim uspjesima reprezentacije. Igrala je na Olimpijskim igrama u Londonu kada je Crna Gora osvojila srebro, ali i na Evropskom prvenstvu iste godine kada su se Crnogorke u Beogradu okitile zlatom. Pored toga ima bronzanu medalju sa Mediteranskih igara i niz trofeja sa klubovima u kojima je provela karijeru koja je pri kraju. Pogledajte njen intervju nakon posljednjeg meča pred domaćom publikom i suze dok joj navijači pjevaju:

"Ovo je za mene pretežak dan. Pokušala sam da suzbijem emocije prije meča i na meču, znala sam koliko nam znači. Sada, kada je sve gotovo, mogu da se prepustim... Prije deset godina smo bile olimpijske vicešampionke i evropske prvakinje, ali možda su ovi mečevi na našem terenu bili za mene još ljepši nego ti dani", rekla je Jovanka za RTCG.

Oproštaj od domaće publike ne znači i kraj turnira za Crnu Goru. Jovanka Radičević i njene saigračice imaće priliku da osvoje još jednu važnu medalju, posljednju reprezentativnu u karijeri sjajnog desnog krila. Crnogorke takmičenje nastavljaju u grupi 2, gdje su pored njih Španija i Njemačka koje su odigrale sumnjiv meč, kao i timovi iz grupe sa kojom su "ukrstili" - Francuska, Holandija i Rumunija.