• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rukometašice namjestile na Evropskom prvenstvu?! Najluđi potez turnira odgovarao je svima u dvorani! (VIDEO)

Autor Haris Krhalić

Nevjerovatna završnica posljednjeg meča grupne faze omogućila je selekcijama da izaberu koji će plasman biti na kraju grupe, a Španija je odigrala kako njoj odgovara.

 Španija Njemačka Evropsko prvenstvo rukomet žene Izvor: Instagram/HandballHour/printscreen

Za neke spektakularna završnica meča, za druge prilika za mahinacije! U poslednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva za rukometašice i to u grupi koja se igrala u Podgorici, nevjerovatan finiš meča odigrale su Španija i Njemačka (23:21). Na kraju su djevojke iz Španije pobijedile tačno onom razlikom koja im je bila potrebna da u drugu fazu prenesu dva boda, iako nekoliko sekundi prije kraja nije tako djelovalo.

Da pojasnimo situaciju... Pred posljednji napad Njemica na ovom meču, reprezentaciji Španije bilo je potrebno da prime gol. Zbog njihove pobjede koja je bila evidentna (tri gola razlike), pravio se krug u kojem su pored ove dvije selekcije još i reprezentativke Poljske. Da su Poljakinje išle dalje, Španija u drugu fazu takmičenja ne bi nosila bodove. Ali, Njemice nisu uradile svoj dio posla!

U ključnim trenucima meča jedna od reprezentativki Nemačke napravila je korake kada je krenula u prodor, a sudije su odmah dosudile loptu za Španiju. Mjestu na kojem je napravljena greška pritrčala je Dženifer Gutjerez i veoma staloženo loptu lansirala na drugi kraj hale! Pogledajte kako je to izgledalo:

Moglo bi da se priča o tome da je pokušala da iznenadi Njemice i zatrese im mrežu prije nego što se vrate u odbranu, ali druga teorija mnogo je logičnija. Španiji nije bilo potrebno da postignu već da prime gol. Da je Gutjerez bila precizna, u narednu fazu išle bi Poljska sa dva boda i Španija bez bodova. Novu priliku su Njemice iskoristile, kroz ne baš sjajnu odbranu postigle su gol koji je napravio novi poredak na tabeli - Španija prenosi dva boda, a Njemačka ide dalje bez bodova!

Reprezentacije Španije i Nemačke igraće u grupi 2 tokom druge grupne faze na Evropskom prvenstvu za rukometašice. Pored njih prolaz je veoma dominantnim partijama obezbijedila i Crna Gora, a sada će te tri selekcije "ukrstiti" sa grupom u kojoj su se nalazile Francuska, Holandija i Rumunija.

Podsjećamo, Evropsko prvenstvo za rukometašice već je obilježio jedan veliki skandal. U grupi koja se igrala u Celju domaća Slovenija špijunirala je trening Srbije, o čemu je kasnije govorila Jelena Lavko. Dokaze o toma ponudila je Milena Delić, predsjednica RSS. Pogledajte fotografije koje je ona objavila:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC