• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pirova pobjeda "zmajica" protiv Grčke: BiH ostala bez šanse da se plasira na SP!

Autor Dragan Šutvić

Iako su nakon trideset minuta bile u prednosti od pet golova, bh. igračice nisu uspjele da trijumfuju nad Grčkom razlikom od bar tri gola.

 zmajice, rukomet Izvor: Promo/Rukometni savez BiH

Ženska rukometna reprezentacija BiH ostala je bez prilike da se bori za plasman na Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

Izabranicama Alme Čehajić Hadžović, s obzirom na poraz rezultatom 23:21 u prvom okršaju, bila je potrebna je pobjeda od tri gola razlike u drugom okršaju sa Grkinjama kako bi se našle u drugoj, odlučujućoj rundi. Nakon prvih 30 minuta, imale su i dva "viška", ali im je u drugom dijelu ponestalo snage i koncentracije:

BiH – GRČKA 22:21

Možda će vas zanimati

U šestom minutu, bh. tim je golovima Adelise Dautović, Marije Gudelj i Ane Vrančić na semaforu ispisao rezultatom 3:1.

Desire Kolašinac je potom imala priliku da sa sedam metara donese "zmajicama" prednost od tri gola, a nakon što u tome nije uspjela, uslijedila je "crna rupa" u igri domaćih.

Čak sedam minuta BiH nije uspjela da zatrese mrežu Grkinja, koje su u međuvremenu tri puta poentirali, za 4:5 u 12. minutu.

Kao da je to naljutilo Kolašinac, koja je kontranapad u 14. minutu krunisala silovitim pogotkom za 5:5, a onda je do kraja poluvremena na terenu postojao samo tim BiH!

Od tog egala, pa do posljednjeg oglašavanja sirene, "zmajice" su u potpunosti preuzele kontrolu do kraja prvog dijela.

Nošene podrškom navijača koji su u velikom broju ispunili tribine dvorane u Cazinu u jednom momentu došle i do plus šest (14:8), predvođene Marijom Gudelj, koja je u prvih 30 minuta pet puta zatresla mrežu Grkinja.

Prvih 15-ak minuta nastavka u potpunosti je pripalo gošćama, koje su golom Anji Zigure u 48. minutu stigle do izjednačenja (18:18), prvog još od pomenutih 5:5.

BiH se konsolidovala pogocima Marije Gudelj i Edine Demić za 20:18, bilo je potom i 21:19 za bh. tim, ali je nade u pozitivan rezultat i veliki podvig ugasila Panajota Argiropulu, uz dva pogotka u finišu.

Tako se pri rezultatu 21:21 ušlo u posljednji minut, u kojem je BiH samo uspjela da stigne do Pirove pobjede, novim golom Edine Demić.

Marija Gudelj je u bh. timu postigla sedam pogodaka, drugi strijelac ekipe bila je Edina Demić sa pet, dok je Desire Kolašinac upisala četiri.

Sjajnju partiju između stativa prikazala je golman bh. tima Anica Gudelj, odbranivši 14 udaraca grčkih rukometašica, kod kojih je su najviše pogodaka postigle Anji Zigura i Eleni Joana Kerlidi (četiri).

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC