RUKOMET

Borac m:tel DEMOLIRAO Kakanj, postigao 45 golova, ali Mirko Mikić nije u potpunosti zadovoljan: POTCIJENILI SMO IH!

Autor Bojan Jakovljević

Banjalučani su na domaćem terenu postigli čak 45 golova protiv posljednjeplasiranog Kaknja, te stigli do pete prvenstvene pobjede.

Izvor: RK Borac m:tel promo

Rukometaši banjalučkog Borca m:tel opravdali su ulogu favorita i nanijeli "fenjerašu" Kaknju težak poraz. U dvorani "Centar" Banjalučani su postigli čak 45 golova, primili 27, te su stigli do pete ovosezonske prvenstvene pobjede.

Ipak, uprkos ubjedljivom slavlju, trener Mirko Mikić nije bio u potpunosti zadovoljan izdanjem svojih momaka. "Crveno-plavi" na startu susreta napravili su veliku prednost, a onda je u prvom poluvremenu uslijedilo veliko opuštanje i na odmor su otišli sa samo četiri gola razlike.

"Otvorili smo utakmicu jako dobro, a onda potcijenili protivnika. Pričali smo o tome, priprijetili smo igračima da moraju ozbiljno sve shvatiti", rekao je Mikić poslije meča.

Na kraju je ipak upisan siguran trijumf, ali strateg Borca m:tel nije bio zadovoljan igrom u odbrani. Njegov tim primio je čak 17 golova u prvih 30 minuta, da bi u nastavku odigramo mnogo angažovanije, kako u fazi odbrane, tako i u napadu.

"Uz dužno poštovanje prema Kaknju, oni su u nezavidnoj poziciji, fali im i igrača i smatrali smo, što je rezultat i pokazao, da smo objektivno mnogo kvalitetniji. Samo što smo to morali pokazati od prve sekunde, a ne samo na otvaranju utakmice i u drugom poluvremenu. Ne mogu biti zadovoljan brojem primljenih golova, pogotovo u prvom poluvremenu. Ostale stvari bile su dobre, drago mi je da smo odigrali jednu 'lakšu' utakmicu", zaključio je Mikić.

Borac m:tel se nakon 13. kola nalazi na skromnom 10. mjestu, a do kraja polusezone gostovaće Slobodi u Tuzli, a zatim ugostiti visočku Bosnu.

(MONDO)