• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel pokazao karakter! Mikić i Nježić ponosni na crveno-plave uprkos "nejasnim" isključenjima!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometaši banjalučkog Borca m:tel uspjeli su da nadoknade sedam golova razlike u Maglaju i stignu do vrijednog boda u 11. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Miloš Nježić i Mirko Mikić za MONDO poslije remija RK Borac u Maglaju Izvor: Mondo/Slaven Petković

U dramatičnoj i neizvjesnoj završnici, banjalučki rukometaši su poslije Gradačca zabilježili drugi uzastopni remi ove sezone i to nakon što su uspjeli da nadoknade minus od sedam golova u drugom poluvremenu - 28:28 (12:10).

Interesantno, Borac m:tel se "probudio" tek nakon što je u 37. minutu zbog prigovora isključen trener Mirko Mikić, a u samom finišu kad se rješavala utakmica je isključenje iz istog razloga na dva minuta zaradio i kapiten Nježić.

SUDIJSKI PAR IMA PROBLEM S BORCEM?

Sudijski par Dražen Begić i Andrija Knezović imaju "istoriju" sa banjalučkim klubom koja seže još od maja 2015. godine. Tada su dospjeli u centar pažnje nakon finala prvenstva između Borca i Izviđača, kada su odbili zajedničku večeru uz objašnjenje da će to učiniti kada "Borac bude gospodski klub". Tvrdili su arbitri da su tokom cijele finalne utakmice trpili uvrede od rukovodstva Banjalučana iako delegat Hamid Džandžanović nije primijetio ništa neobično.
Iste sudije su bile i na dvoboju Borca u Maglaju 2017. godine, koju je domaćin riješio u svoju korist (19:18). Tadašnji strateg Banjalučana Ratko Đurković okarakterisao je pomenute sudije kao jedine krivce za poraz crveno-plavih.

"Čestitam igračima i stručnom štabu. Evo već četvrtu godinu zaredom nismo poraženi na jednom od najtežih gostovanja u BiH. Igra nije bila kakva treba da bude i to je nešto što je u domenu naše korekcije. Izuzetno sam ponosan na reakciju ekipe, pomoćnog trenera Gorana Garića i sportskog direktora Bojana Ljubišića. Nakon mog isključenja, igrači su pokazali karakter i iz praktički bezizlazne situacije izvukli maksimum, što je svakako dodatni elan za daljnji rad", rekao je Mikić za MONDO.

Izuzetno rijetko se dešava da Mikić dobio crveni karton ili čak bude izbačen iz takta, ali to se večeras dogodilo poslije serije pomalo čudnih odluka sudijskog para iz Mostara (Dražen Begić i Andrija Knezović).

"Suđenje ne želim da komentarišem jer sam još davno naučio na koji način se predstavlja Borac. Mogu samo reći da smo imali šest diskutabilnih isključenja zbog prigovora, što je apsolutno nemoguće za djecu koja su trenutno u Borcu. Svako ima pravo da kaže šta želi i da donosi odluke kakve želi, a ja tvrdim da se ovi momci oduvijek i uvijek će se ponašati kako mladi sportista treba da se ponaša", dodao je trener Banjalučana.

Apsolutno prvo ime utakmice bio je kapiten crveno-plavih Miloš Nježić, koji je postigao 11 golova, uključujući i pogodak u posljednjem napadu.

"Stvarno bih pohvalio ekipu, uspjeli smo da se vratimo uprkos svemu. Pokazali smo da smo mentalno jaki i nadam se da će ova utakimica mnogo da nam znači u nastavku sezone i da će nam dati samopouzdanje da nastavimo da igramo kako možemo", rekao je Nježić za MONDO.

Ni kapitenu nije bilo jasno zbog čega je isključen Mikić, ali smatra da on u finišu nije zaslužio dva minuta "hlađenja".

"Iskreno ne znam zbog čega je Mikić dobio isključenje, nisam bio na klupi u tom trenutku. Ja sam dobio navodno zbog prigovora, mada nisam rekao ništa zbog čega bi mi mogao dati. Samo sam rekao da me protivnik gurao u skoku i to mirnim tonom", dodao je desnokrilni rukometaš Borca m:tel.

Možda će vas zanimati

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vultures

Hronično loše suđenje protiv Velikana već godinama

demagogija

@Vultures hronicno trazenje izgovora poslije poraza

Vultures

@Vultures A ko je poražen?

vultures

borac tone a baba se ceslja

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC