• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi remi Borca m:tel ove sezone i to na gostujućem terenu! Miloš Nježić promašio sedmerac u posljednjim trenucima!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ove sezone, rukometaši Borca m:tel još nisu zabilježili pobjedu u gostima, ali su u srijedu uspjeli da ostanu neporaženi!

 RK Gradačac - RK Borac PL BiH 9. kolo Izvor: Youtube/RK Gradačac

Borac je zabilježio prvi remi ove sezone u Premijer ligi BiH!

Nakon prvog domaćeg poraza u dvorani "Borik" od dobojske Sloge uslijedilo je gostovanje pretposljednjem Gradačcu, koji je uoči dolaska crveno-plavih u zaostalom susretu devetog kola imao pet vezanih neuspjeha.

Ali, domaćin je uspio da ostane neporažen, iako je u posljednjim trenucima meča Miloš Nježić imao priliku da iz sedmerca donose trijumf Banjalučanima.

Na njegovu nesreću, nije bio precizan pa su bodovi podijeljeni - 27:27 (14:14).

Najefikasniji kod Gradačca bio je Luka Karanović sa 11 pogodaka, dok su kod Borca Miloš Nježić i Ognjen Kalamanda postigli po sedam golova.

Crveno-plavi su bolje ušli u utakmicu i poveli sa 1:4, da bi poslije minute odmore domaći uspjeli da naprave seriju od 3:0 i stignu do izjednačenja u 11. minutu (4:4).

Ipak, sredinom prvog dijela Banjalučani su odbili napade i ponovo stekli dva gola viška (6:8), a u 19. minutu ponovo stekli "plus tri" (8:11), da bi opet rukometaši Gradačci smanjili na samo gol prednosti što je natjeralo trenera gostiju Mirka Mikića da pozove minut odmora.

Poslije tajm-auta je međutim uslijedio preokret domaćina, koji je sa dva vezana gola najprije izjednačio, a potom i stigao do prednosti pet minuta prije odlaska na odmor.

Pogotkom Nikše Petrovića, Borac m:tel je uspio da stigne do novog egala (12:12), da bi u samom finišu golom Miloša Nježića stigao do minimalne prednosti, ali se na pauzu na poluvremenu otišlo sa neriješenim rezultatom - 14:14.

Izvor: Youtube/RK Gradačac

Kao i na početku prvog dijela, Borac je bolje ušao i u drugo poluvrijeme i ponovo stigao do dva gola viška (15:17), ali nisu uspjeli da steknu osjetniju prednost.

Nastavljena je rezultatska klackalica, domaćin je opet izjednačio (18:18), ali je Borac tačno na sredini drugog poluvremena opet imao gol prednosti (22:23).

I onda je uslijedilo pad...

Gradačac je opet napravio preokret i na 12 minuta prije kraja je stekao "plus tri" (26:23) pa je ponovo morao da reaguje Mikić i zatraži tajm-aut.

Borili su se mladi banjalučki rukometaši, ali malo toga je funkcionisalo u napadu uz nekoliko tehničkih grešaka, pa su domaći sačuvali tri gola viška na šest minuta prije kraja utakmice u dvorani "Kula" (27:24).

Crveno-plavi su potom krenuli na sve ili ništa i izjednačili (29:29) zahvaljujući odbranama Slađana Subotića, a onda je u posljednjim trenucima izboren sedmerac, koji Nježić nije uspio da realizuje pa je zabilježen prvi remi u sezoni!

PREMIJER LIGA BiH, 9. KOLO

Izviđač - Gračanica 31:22
Gradačac - Borac 27:27
Hercegovina - Sloboda Tuzla 29:29

TABELA: Izviđač 19, Leotar 15, Vogošća 14, Gračanica 14, Krivaja 13, Konjuh 12, Sloboda 11, Sloga 9, Borac m:tel 9, Iskra 9, Hercegovina 9, Maglaj 8, Goražde 6, Bosna 5, Gradačac 4, Kakanj 2.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC