SAMO NAPRED!

Ovo je put Srbije ka četvrtfinalu! Raspored utakmica "orlova" na Svjetskom prvenstvu - sad kreće ono pravo!

Autor Nebojša Šatara

Rukometaši Srbije saznali su protivnike i raspored u dugoj fazi takmičenja.

Izvor: Profimedia/Lukasz Sobala / PressFocus

Srbija je prošla u drugu fazu Svjetskog prvenstva u rukometu. U prvoj grupi je savladala Alžir, izgubila od Njemačke, pa je dobila Katar. Zbog tih rezultata u novoformiranu grupu tri prenijela je dva boda, kao i Holandija. Nijemci i Norvežani su prenijeli sva četiri, a selekcije Katara i Argentine su bez bodova.

Sada je tim Tonija Đerone saznao i raspored u narednoj fazi takmičenja i prvi meč igraće protiv Norveške u četvrtak 19. januara od 20.30 časova. Ujedno bi to mogao da bude i odlučujući duel kada je prolazak u četvrtfinale u pitanju, jer po dvije najbolje selekcije iz svake od četiri grupe idu dalje, dok se ostale ekipe bore za plasman.

Poslije toga, 21. januara igraju protiv Argentine i u tom duelu su favoriti, a onda 23. januara slijedi okršaj sa Holanđanima koji su namučili Norvežane u prvoj fazi kada su tijesno izgubili (27:26). Čeka srpski tim težak zadatak u novoj grupi, ali su Đeronini izabranici pokazali da mogu da se nose sa svima. Posebno sada kada je stiglo veliko pojačanje i golman Dejan Milosavljev. Loša vijest je što će takmičenje nastaviti bez povrijeđenog Predraga Vejina.

(MONDO)

Tagovi