Ostali sportovi

Velika stvar za Borac m:tel da ima petoricu reprezentativaca BiH: Mirko Mikić o dobroj partiji banjalučkih "zmajeva"

Autor Nebojša Šatara

Trener Borca m:tel Mirko Mikić zadovoljan je nastupom svojih igrača u dresu Bosne i Hercegovine u prijateljskoj utakmici protiv Krivaje u Tešnju.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Rukometaši Banjalučana Luka Perić, Nikša Petrović, Vlado Draganić i Luka Knežević bili su najefikasniji u ekipi Irfana Smajlagića, koja je sa 10 razlike savladala ekipu iz Zavidovića - 37:27 (20:13).

"Na žalost nisam uspio da pronađem neki 'lajvstrim' da pogledam utakmicu, ali sam se čuo s dvojicom rukometaša, koji su mi potvrdili da su odigrali dosta dobro i uradili sve što je od njih selektor Smajlagić tražio. Prije svega velika je stvar što je čak petorica igrača iz Borca m:tel otišla na okupljanje reprezentacije BiH, a nadam se da će se pozivi nastaviti i na narednim okupljanjima, te da će dodatno biti proširen i na neke još mlađe igrače",rekao je Mikić za naš portal.

Njegovi izabranici od 18 časova igraju prvu pripremnu utakmicu za proljećni dio sezone u Premijer ligi BiH, a protivnik je tuzlanska Sloboda.

"Što se današnje utakmice tiče, Tuzlaci su stigli u Banjaluku, a mi nemamo veliki roster igrača. U ovoj fazi priprema dosta naporno radimo, pa ćemo pokušati da 'menadžerišemo' minutažu svima", dodao je trener Banjalučana.

Očigledno, rezultat ove utakmice nije u prvom planu, kao ni nastupi na predstojećem turniru u Labinu, na kojem će pored domaćina učestvovati slovenačko Celje i PPD Zagreb, a sve da se do proljeća poslože kockice crveno-plavih za nastupe u prvenstvu BiH.