Ostali sportovi

Svjetsko prvenstvo u rukometu: Crna Gora ubjedljivo poražena od Slovenije

Autor Haris Krhalić

Slovenija je slavila rezultatom 31:23 i praktično osigurala deseto i sigurno mjesto na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre

Izvor: LUKASZ GAGULSKI/PAP

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore poražena je od Slovenije u Krakovu 31:23, u utakmici posljednjeg, trećeg kola glavne runde Svjetskog prvenstva, javlja Anadolija.

Crnogorski rukometaši upisali su i treći poraz u glavnoj rundi, a šampionat su završili sa dva trijumfa ostvarena u prvoj fazi takmičenja.

Selektor Zoran Roganović, u meču koji za crnogorske rukometaše nije imao rezultatski značaj, odmarao je najbolje, pa su priliku dobili igrači koji su imali manju minutažu.

S duge strane, tim selektra Uroša Zormana protiv rezervne postave rivala nije imao puno problema, dominirao je od prvog do posljednjeg minuta i trijumfovao četvrti put u petom međusobnom duelu.

Slovenija je ovom pobjedom praktično osigurala deseto mjesto i gotovo sigurno mjesto na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

Najefikasniji u pobjedničkoj selekciji bio je Aleks Vlah sa šest, dok je gol manje postigao Domen Novak.

U crnogorskoj reprezentaciji Risto Vujačić postigao je pet, a po gol manje Vasilije Kaluđerović, Marko Lasica, Miloš Vujvić i Božidar Simić.