• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KRAJ ZA SRBIJU NA SVJETSKOM PRVENSTVU! Njemačka slavila protiv Holandije za kraj nadanja "orlova"

Autor Haris Krhalić

Ništa od četvrtfinala!

 Srbija ispala sa Svjetskog prvenstva Izvor: FoNet/AP/Piotr Hawalej

Reprezentacija Srbije eliminisana je sa Svjetskog prvenstva i u ponedjeljak će se oprostiti od turnira utakmicom protiv Holandije od 18 časova. "Orlovima" je za očuvanje nade bilo potrebno da u subotu uveče Holandija savlada Njemačku, ali je glatko izgubila (26:33), čime su srpski rukometaši definitivno ostali bez plasmana među najboljih osam na svijetu.

Poslije poraza u mečevima protiv Njemačke i Norveške, ipak je bilo jasno da je timu Tonija Đerone potrebno još da raste da bi ušao među probrane ekipe Mundijala, uz poštovanje očiglednog napretka selekcije Srbije pod vođstvom španskog stručnjaka prethodnih godina.

Njemačka je u subotu uveče u svom meču odluke pokazala kako se igra konstantno i čvrsto kada je najvažnije. Dok se bližio kraj, Holanđani niu imali ideju kako da postignu gol "pancerima", pa su za prvih 20 minuta drugog poluvremena postigli samo šest golova. Njemačka je poslije tako silovitog naleta vodila preubjedljivih 26:18 i ni na sekund nije dopuštala nadu ni Holanđanima, a ni navijačima Srbije koji su navijali za njih. Nevjerovtno zvuči podatak da je njemački golman Andreas Volf odbranio prva tri penala Holanđanima, koji su i u tom segmentu podbacili. Branio je udarce iz svih uglova i pokazao klasu, zbog koje je njegova reprezentacija zaslužila i izborila mjesto među osam najboljih.

Poslije tog rezultata, definitivno je da će Norveška i Nemačka iz Katovica otići u Gdanjsk, na četvrtfinalne utakmice, dok će reprezentacija Srbije u posljednjem meču u ponedjeljak igrati za pobjedu kojom bi povećala svoje šanse da se eventualno domogne olimpijskih kvalifikacija za Pariz 2024. U te kvalifikacije će sve ekipe od drugog do sedmog mjesta, jer će šampion direktno na OI, a Francuska je kao domaćin već obezbijedila mesto na Igrama, a učestvovaće u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. S obzirom na to, moguće je da bi "vizu" za kvalifikacije mogla da izvuče i najuspešnija ekipa koja ostane "ispod crte", a reprezentacija Srbije za sada ima četiri boda u "glavnoj" fazi.

Kada je u pitanju reprezentacija Srbije, nije uspjela da se prvi put plasira u četvrtfinale, koje nikad nije igrala u postojećem sistemu svjetskih prvenstava, Posljednji put "orlovi" su učestvovali u borbi za polufinale 2009. na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj, kada je stao u drugoj grupnoj fazi i zauzeo osmo mjesto poslije poraza od Švedske.

Sljedeće veliko takmičenje biće Evropsko prvenstvo u Njemačkoj u januaru 2024. godine, a Srbija trenutno stoji odlično u kvalifikacijama i dijeli prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi sa Norveškom, sa po četiri osvojena boda, a po dvije ekipe idu na završni turnir.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC