• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Srbija - Norveška rukomet Svjetsko prvenstvo
 Srbija - Norveška rukomet Svjetsko prvenstvo

Srbija nije izdržala - potrebno čudo za četvrtfinale! Poluvrijeme nije dovoljno, "orlovi" pali protiv favorita!

Srbija je izgubila Norveške u prvom meču u glavnoj fazi Svjetskog prvenstva. "Orlove" samo teorija vodi u četvrtfinale.

 Srbija - Norveška rukomet Svjetsko prvenstvo Izvor: Profimedia

Srbija je izgubila od Norveške na Svjetskom prvenstvu - 28:31 (17:14). Prvi meč glavne faze takmičenja u novoformiranoj grupi završen je porazom protiv jednog od favorita iz sjenke na šampionatu, ujedno i vicešampiona svijeta iz 2017. i 2019. godine. Uz sve to je i Jovica Nikolić doživio povredu.

Ekipa Tonija Đerone poslije ovog rezultata teško će doći do četvrtfinala šampionata. Ima dva boda, Norveška i Njemačka po šest. To znači da u nastavku takmičenja moraju da pobijede Argentinu i Holandiju i da se nadaju da će neka od te dvije reprezentacije imati dva poraza i onda da se gleda gol-razlika... Previše kalkulacija i male šanse za prolaz.

Igrali su "orlovi" odlično u prvom polvremenu, bili su sjajni na obje strane terena. Milosavljev je "zaključao" gol, Đorđić, Orbović i Nikolić su bili sjajni u napadu. Kada je sve izgledalo odlično, u završnici tog dijela igre se povrijedio i Jovica Nikolić koji nije ulazio više u igru.

Na startu drugog dijela Milosavljev je nastavio gdje je stao, prednost je otišla na "+5" (19:14) i onda su Norvežani krenuli da igraju. Našli su ključ za gol Srbije, najbolji strijelac ekipe Sagosen, koji nije dao nijedan gol u prvom poluvremenu, dao je pet u drugom! Prvo vođstvo na utakmici imali su tek u 44. minutu (22:23), ali ga nisu od tada ispustili.

Što se liste strijelaca tiče u srpskom timu Radivojević, Orbović i Đorđić su dali po 5 golova, kod Norvežana su Barthold i Sagosen dali po 5, a Gulerud i Blonz po četiri pogotka.

22:06

MALE ŠANSE ZA ČETVRTFINALE

Srbija je porazom od Norveške praktično izgubila šanse za četvrtfinale, potrebno je pravo čudo. Neophodno je da pobijedi Argentinu i Holandiju, a da za to vrijeme Nemačka ili Norveška izgube dva meča i onda da se gleda gol-razlika. Previše kalkulacija... Stanje na tabeli je takvo da Nijemci i Norvežani imaju po 6 bodova, Holanđani 4, a Srbi 2. Do kraja ove grupne faze igraju se još dva meča.

22:03

STRIJELCI

Što se liste strijelaca tiče u srpskom timu Radivojević, Orbović i Đorđić su dali po 5 golova, kod Norvežana su Barthold i Sagosen dali po 5, a Gulerud i Blonz po četiri gola.

Izvor: Profimedia/ Lukasz Sobala / PressFocus

21:58

KRAJ

Meč je završen, Norveška je pobijedila - 28:31!

21:53

56' - NORVEŽANI SU POBIJEDILI

Janso je da je Norveška pobijedila, čeka se konačan rezultat - 24:29.

21:51

53' - NESTVARNI SAGOSEN

Sagosen, najbolji strelac Svjetskog prvenstva, u prvom poluvremenu nije doa nijedan gol. U durogm je već dao pet pogodaka - 24:28.

21:45

50' - SRBIJA U PROBLEMIMA

Još 10 minuta ostalo je do kraja, Srbija ima tri gola zaostatka - 24:27.

21:43

47' - VORKAPIĆ

Gol Vorkapića, ali Norvežani sada nemaju previše problema da zatresu mrežu. Cupara je ušao u igru - 23:25.

21:39

44' - NORVEŠKA PRVI PUT VODI!

Prvi put na utakmici Norveška ima prednost protiv Srbije, to se dogodilo u 44. minutu - 22:23!

21:38

TAJM-AUT ĐERONE

Tražio je Toni Đerona tajm-aut posle gola Norvežana za izjednačenje u 43. minutu (22:22). Najviše zamerki imao je na igru u defanzivi, traži od svojih izabranika da bolje igraju u odbrani.

Izvor: MN PRESS

21:36

42' - OPET RADIVOJEVIĆ!

Drugi gol Radivojevića, ali Norvežani nalaze rešenja i sa igračem manje, ne dozvoljavjau srpskom tim uda stekne veću prednost - 22:21.

21:34

40' - GOL SRBIJE SA IGRAČEM VIŠE

Srbija koristi prednost igrača više, dolazi do sedmerca, a Bogdan Radivojević pogađa - 21:19!

21:29

35' - SRBIJA SA OSCILACIJAMA!

Srbija je imala pet golova prednosti, pa je Marsenić promašio zicer, a onda je isključen. Za to vreme Norvežani su dali dva gola - 19:16!

21:27

POGLDAJTE MAJSTORIJE MILOSAVLJEVA

Pogledajte i kako je Milosavljev branio u prvom delu.

Odbrana Milosavljeva gol Radivojevića
Izvor: YouTube/Arena sport

21:26

33' - ORBOVIĆ!

Dve odbrane Milosavljeva, a onda gol Orbovića - 18:14!

21:24

31' - SJAJNI MILOSAVLJEV!

Nastavlja Milosavljev tamo gde je stao, opet brani šuteve Norvežana!

21:13

STATISTIKA PRVOG POLUVREMENA

Ovako izgleda statistika Srbije u prvom poluvremenu. Orbović je dao četiri, Đorđić tri, Radivojević i Nikolić po dva gola u prvom poluvremenu.

21:09

VELIKI PROBLEM!

Đerona ima jedan veliki problem, Jovica Nikolić se povredio u završnici prvog poluvremena, uz pomoć saigrača je izašao na klupu, nije mogao da se osloni na nogu. Deluje da je u pitanju skočni zglob...

Izvor: Printscreen/Arena Sport

21:08

POLUVREME

Zavrešeno je prvo poluvreme, Srbija ima vođstvo na pauzi protiv favorita u meču koji bi mogao da bude ključni za četvrtfinale Svetskog prvenstva - 17:14.

21:03

27' - SJAJNA SRBIJA!

Srbija zaista igra fenomenalno u prvom poluvremenu, na obe strane terena  - 16:12!

20:58

25' - TAJM-AUT NORVEŽANA!

Odlična igra Srbije, Nemanja Ilić ponovo pogađa sa sedmerca, a onda Pešmalbek trese mrežu, Norvežani traže tajm-aut, Srbija vodi - 15:11!

20:54

21' - NESTVARNI MILOSAVLJEV!

Nastavlja Milosavljev da "skida" zicere, uspeo je da "zaključa" gol, a to Jovica Nikolić nagrađuje golom na drugoj strani - 13:9!

Izvor: MN PRESS

20:53

20' - SJAJNA SRBIJA!

Nemanja Ilić pogađa sa sedmerca, Johanesen promašuje, a onda Milosavljev brani zicer, što Radivojević nagrađuje golom u kontri. Sjajna Srbija ima tri gola prednosti - 12:9!

20:50

17' - BRZI GOLOVI NORVEŽANA

Norveška previše lako i brzo dolazi do golova. Radivojević je u međuvremenu pogodio i zadržao vođstvo srpskog tima - 10:9.

20:47

15' - SRBIJA VODI

Na polovini prvog poluvremena Srbija ima prednost - 9:7.

20:45

13' - ILIĆ SA PENALA

O' Saliven i Johanesen pogađaju za Norvešku, Đorđić daje fenomenalan gol, a onda kapiten Nemanja Ilić pogađa sa penala za vođstvo Srbije - 8:6!

20:41

10' - SRBIJA VODI, ORBOVIĆ SJAJAN!

Srbija ima vođstvo posle 10 minuta igre, svoj treći gol dao je Orbović - 6:4!

Izvor: MN PRESS

20:38

7' - "BOMBE" ĐORĐIĆA!

Dve majstorije Đorđića, dva fenomenalna gola sa velike udaljenosti, prave "bombe" - 4:3.

20:36

5' - UZVRAĆA NORVEŠKA

Milosavljev je odbrnai ozicer, ali potom kod dva šuta Norvežana nije mogao mnogo - 2:2.

20:34

3' - DOBAR START SRBIJE!

Marsenić daje drugi gol za Srbiju i to sa igračem manje, jer je Milosavljević isključen - 2:0.

20:31

1' - ORBOVIĆ PRVI GOL!

Meč je počeo, Orbović je dao prvi gol na meču, dok je među stativama Srbije Milosavljev, koji je bio jedan od junaka u meču sa Katarom.

20:26

SUDIJE

Meč Srbije i Norveške sudi švajcarski tandem - Artur Bruner/Morad Salah.

Izvor: Printscreen/Arena Sport

20:21

ĐERONA: SPREMALI SMO SVE

Selektor Toni Đerona otkrio je detalje priprema za ovaj meč.

"Od srede ujutru počeli smo da pripremamo naredna tri protivnika. Biće jako teško jer su sve tri ekipe potpuno drugačijeg stila rukometa. Norveška sa zvezdama poput Sagosena, prvi je i najveći test. Veliki broj talentovanih igrača takođe predstavlja opasnost, ali spremićemo se što bolje i dati sve od sebe da uz dodatne prepravke u odbrani i uz raznovrsan napad koji nas je krasio u prvim utakmicama dođemo do željenog rezultata", rekao je Đerona.

Izvor: MONDO/U.Arsić

20:08

RASPORED

Srbija danas igra protiv Norveške, a ovako izgleda ce raspored. U subotu 21. januara igra sa Argentinom (15.30), a onda u ponedeljak sa Holandijom (18 časova).

19:51

"NORVEŽANI SU STALNO U SAMOM VRHU"

O Norvežanima, vicešampionima sveta iz 2017. i 2019. godine je u superlativima pričao Uroš Borzaš.

"Svi znamo ko su Norvežani, kako igraju, kakav im je stil rukometa. Brzi su, mnogo trče, neće se predati 60 minuta. Najopasniji su na bekovskoj liniji, ali imaju odlična krila i odličnog golmana, tako da nam neće biti ni malo lak posao. Poslednjih nekoliko godina nisu osvajali medalje, ali su uvek bili u samom vrhu. Smatram da jedino ako damo naš maksimum, možemo da dođemo do pobede”, poručio je Borzaš.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

19:40

ĐERONA IZABRAO 16 IGRAČA

Kao što pravila nalažu, selektor Toni Đerona morao je da skrati spisak sa 18 na 16 igrača za ovaj meč. Nema pivota Ivana Popovića i golmana Milana Bomaštara.

Spisak: Vladimir Cupara, Dejan Milosavljev, Nemanja Ilić, Vanja Ilić, Bogdan Radivojević, Vukašin Vorkapić, Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek, Lazar Kukić, Stefan Dodić, Miloš Orbović, Petar Đorđić, Ilija Abutović, Uroš Borzaš, Marko Milosavljević, Jovica Nikolić

Izvor: MONDO/U.Arsić

19:33

VAŽAN MEČ ZA ČETVRTFINALE!

Srbija igra veoma bitan meč za plasman u četvrtfinale takmičenja. Trenutno stanje na tabeli je takvo da Nemačka ima šest bodova (prenela je četiri i pobedila Argentinu), Norveška četiri, kao i Holandija (prenela dva i pobedilaKatar), dok Srbija ima dva. Katar i Argentina su bez bodova i izgubili su prve mečeve u drugoj fazi.

Dakle, pobeda bi Đeronine izabranike stavila u dobru poziciju za prolaz dalje pred mečeve sa Argentinom i Holandijom, dok bi poraz praktično sveo te šanse na teoriju.

Izvor: Profimedia/Lukasz Sobala / PressFocus

19:30

SRBIJA PRENIJELA DVA BODA

U glavnu fazu Svetskog prvenstva Srbija je prenela dva boda, pobedom protiv Katara, dok su Norvežani preneli sva četiri.

19:27

DOBRO DOŠLI

Dobro došli u MONDO lajv, budite uz nas i pratite dešavanja sa meča.

UKRATKO

  • Srbija Norveška 28:31
  • Čudo potrebno za četvrtfinale
  • Povrijedio se i Jovica Nikolić
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije