• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Srbija Argentina uživo prenos Svjetsko prvenstvo 2023 u rukometu
 Srbija Argentina uživo prenos Svjetsko prvenstvo 2023 u rukometu

Pobjeda Srbije - još živi nada na Svjetskom prvenstvu! Prljav faul iznervirao "Orlove", odmah su zaigrali kako znaju!

Srbija pobijedila Argentinu 28:21 i sa četiri osvojena boda u drugoj fazi sačuvala nadu za plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

 Srbija Argentina uživo prenos Svjetsko prvenstvo 2023 u rukometu Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije pobijedila je Argentinu 28:22 (12:10) u prvoj od dvije utakmice u kojima mora da pobijedi na Svjetskom prvenstvu da bi se plasirala u četvrtfinale. Izabranici Tonija Đerone nisu odigrali dobro prvi dio meča protiv autsajdera, gubili su 9:10, a onda ih je jedan nesportski potez protivnika Pabla Simoneta razbjesnio i serijom 6:0 su prelomili meč. Stekli su prednost 15:10 i više se nije postavljalo pitanje pobjednika.

Uz šest golova Bogdana Radivojevića i četiri Miloša Orbovića, kao i uz dosta nervoze, "orlovi" su uradili šta je od njih očekivano u subotu, pa će sada navijati za to da Holandija od 20.30 pobijedi Nemačku i sačuva nadu srpskog tima da bi mogao da se plasira u četvrtfinale. Da bi se srpski rukometaši plasirali, moraće u ponedeljak da pobijede i Holanđane, a Nijemci da izgube i u subotu uveče i u ponedjeljak, od Norveške.

Pročitajte klikom na "Razvoj događaja" kako se odvijao meč Svjetskog prvenstva u Poljskoj.

17:02

KRAJ - Srbija je pobedila Argentinu 28:22!

"Orlovi" su posle loše odigranog poluvremena zaigrali kako znaju posle "prljavog" faula Pabla Simoneta pred pauzu. Taj potez i čarka na terenu trgla je naš tim, pa je serijom 6:0 prelomio meč i poveo 15:10! Sa sjajnim Dejanom Milosavljevim na golu, u drugom poluvremenu nije bilo drame na terenu.

Srbija sada sa "plus 12" gol razlikom navija da Nemačka izgubi u subotu uveče protiv Holandije, a onda da Nemci izgube i u ponedeljak od Norveške. U tom slučaju, uz pobedu Srbije protiv Holandije u ponedeljak, naš tim bi mogao da prođe u četvrtfinale.

16:52

Bez brige, Srbija vodi

Na šest minuta do kraja, Bogdan Radivojević ne koristi kontru, ali "orlovi" i dalje mirno vode - 25:19.

16:37

Sada sve izgleda mnogo bolje!

Vanja Ilić pogađa iz veoma teškog ugla i posle njegovog snažnog udarca (83 kilometra na sat je letela lopta), Srbija prvi put ima šest golova prednosti - 19:13.

Do kraja utakmice ima još 19 minuta.

16:26

Ovako igra Srbija!

6:0 serija "orlova" na kraju prvog i početku drugog poluvremena! Spektakularan gol Vanje Ilića, za vođstvo našeg tima 15:10!

16:08

Na poluvremenu, 12:10 za Srbiju!

Frka, pa duplo isključenje za Argentinu, kao da je malo "prokrvilo" naš tim! Serijom 3:0 naš tim je poveo "plus 2" i nadamo se da će u tom ritmu nastaviti i u nastavku.

16:04

Frka na terenu!

Nesportski, grub faul Pabla Simoneta, koji se podmetnuo pod našeg igrača. Sudija ga je kaznio isključenjem, a na terenu su izbile čarke. Takođe, isključen je i Marsenić.

Argentina vodi 10:9, a još dva minuta su ostala do poluvremena.

15:59

Problemi i sa igračem više!

Srbija ne može da dođe sebi - Argentina vodi 9:8 i odbranila se i sa igračem više. Nadamo se da će ovo poluvreme biti samo opomena i da će "orlovi" u poluvremenu da se trgnu.

15:51

Argentinci izjednačuju, ponovo

Marsenić je isključen, a Argetinci su to iskoristili da naprave višak na desnoj strani - 7:7. Ponovo taj Lombardi...

15:50

Bogdan Radivojević!

Ponovo je nakratko bilo "Plus 2" za naš tim (7:5), jer je strelac bio i Bogdan Radivojević. Moramo bolje od ovoga, jer su Argentinci odmah smanjili zaostatak - golom Lombardija prišli su na samo gol minusa.

15:46

"Ajde bre!"

Orbović daje važan gol za Srbiju, za vođstvo 6:5 u 15. minutu. Našem timu je potrebno buđenje - moramo ovo da pobedimo!

Izvor: MN PRESS



15:43

Argentinci pokazuju zube - nerešeno je

Nemanja Ilić nije iskoristio penal, a Huan Bar, golman Argentine, sabrao je već treću odbranu danas. Trenutno je nerešeno - 5:5. U toku je 13. minut.

15:41

Ovako se igra sa slabijim rivalom!

Dragan Pešmalbek je u kontri asistirao Vukašinu Vorkapiću, a on je postavio vođstvo Srbije 5:3 u 10. minutu. Nadamo se da će vođstvo od sada samo rasti.

15:33

Meč je počeo - Orbović za "upis"!

Orbović daje prvi gol na meču, za vođstvo Srbije 1:0 u 2. minutu. Imamo jednog desnog beka, ali kakvog!

15:25

Kakvo je stanje u ekipi?

Pozicija desnog beka je najmaleroznija za Srbiju na ovom Svetskom prvenstvu, jer je Predrag Vejin doživeo tešku povredu zgloba u derbiju prve faze protiv Nemačke, a onda se u porazu od Norveške povredio i Jovica Nikolić i iako za njega Svetsko prvenstvo nije gotovo, sigurno ove subote neće biti na terenu. To ostavlja selektora Tonija Đeronu sa samo jednom opcijom na desnom beku, Milošem Orbovićem.

15:20

Šta je potrebno "Orlovima" za olimpijske kvalifikacije?

U kvalifikacije za Olimpijske igre, će ekipe koje završe od drugog do sedmog mesta (šampion sveta će direktno u Pariz). Praktično, u kvalifikacije će sve ekipe koje se nađu u četvrtfinalu, kao i prva ekipa ispod "crte" za nokaut fazu vetskog prvenstva. Sve to pod uslovom da Francuska izbori plasman do sedmog mesta i tako oslobodi i osmu "vizu" za kvalifikacije.

Važno - od devetog do 12. mesta nema razigravanja i plasman će se raspodeliti između trećeplasiranih ekipa u četiri grupe glavne faze.

15:15

Šta je Srbiji potrebno za prolaz

Uz trijumfe protiv Argentine ove subote i Holandije u ponedeljak, "Orlovima" su dada potrebni i porazi Nemačke u duelima protiv Holandije (subota, 20.30) i Norveške (ponedeljak, 20.30). U tom slučaju stvorio bi se krug u kojem bi naša reprezentacija mogla da se plasira.

15:10

Koliko su Argentinci dobri u rukometu?

Iako su redovni na velikim takmičenjima, Argentinci na njima ipak nisu uspeli da ostvare veliki rezultat. Primera radi, učestvovali su na Olimpijskim igrama u Tokiju, Riju i Londonu i prva dva puta bili su deseti, a u Japanu 12.

Na svetskim prvenstvima takođe učestvuju redovno od 1997, ali im je najbolji rezultat. 11. mesto, osvojeno u Egiptu 2021.

15:05

Srbija ima 2 boda, Argentina 0

Današnji rival "orlova" glatko je izgubio u prethodnom kolu u meču protiv Nemačke - 19:39. U grupnoj fazi je ubedljivo gubio i od Norveške (21:32) i Holandije (19:29), a plasman je izborio pobedom protiv Severne Makedonije, 35:26.

15:00

Dobro došli u tekstualni prenos

Duel Srbija - Argentina počinje u 15.30. Naša reprezentacija je izraziti favorit i nadamo se da će to i opravdati

UKRATKO

  • Srbija - Argentina 28:22
  • "Orlovi" sada navijaju protiv Njemačke
  • U igri su plasman i kvalifikacije za OI
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije