GOAT

NAJVEĆI IKAD - NOVAK JE OBORIO POSLJEDNJI REKORD KOJI JE JURIO: Ovo nikad neće biti prevaziđeno!

Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković je teniser kome nema ravnog - niko nikada nije igrao tenis kao on. Bilo u muškoj ili u ženskoj konkurenciji.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković je savladao Stefanosa Cicipasa u finalu Australijan opena u tri seta, nakon čega samo čeka ponedjeljak i zvaničan izlazak ATP liste na kojoj će ponovo pisati broj jedan pored njegovog imena! Novak će u ponedjeljak imati 7.070 bodova, dok će na drugom mjestu biti Karlos Alkaraz sa 6.730 poena dok će Stefanos Cicipas biti treći daleko od njih dvojice sa 6.195 bodova. 

Ovo znači da će srpski teniser u ponedjeljak započeti svoju 374. nedjelju na prvom mjestu ATP liste, a za nekoliko nedjelja ga čeka i rekord za koji se mislilo da nikada neće biti prevaziđen! 

Biće Novak već u martu siguran na mjestu čovjeka koji je proveo najviše vremena na vrhu tenisa i to ne samo kada se gleda muški tenis, već i kada se računaju i uspjesi teniserki u singlu!

ODAVNO JE PAO FEDERER, A SADA ĆE I ŠTEFI GRAF

Prvo su rekli da Federerovih 310 nedjelja na prvom mestu ATP liste nikada neće niko moći da sustigne, a Novak ne da je to sustigao već je sada duže od godinu dana više na prvom mestu ATP liste od Švajcarca koji se konačno povukao. Potom su se setili da ipak nije najveći ikada, da Štefi Graf ima 377 nedelja na vrhu VTA liste, ali i sada će to pasti! 

Iako će Karlos Alkaraz igrati dva turnira u naredne četiri nedjelje, sve i da ih osvoji on neće moći da se vrati na prvo mjesto! Novak ima 340 poena više od Alkaraza koji 13. februara leti u Buenos Ajres, a kada bi tu i uzeo titulu i osvojio 250 bodova, i dalje bi bio na 90 poena od Novaka.

Potom ide u Rio de Žaneiro, ali nažalost po njega na tom turniru iz serije 500 brani titulu i neće moći da doda nove poene na svoj konto, tako da će u naredne četiri nedjelje Đoković sigurno doći do izjednačenja sa Štefi Graf, a onda će je prestići kada 27. februara 2023. godine započne svoju 378. nedjelju na čelu ATP liste. 

Dvije riječi - najveći ikada.