• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi pričaju o Novakovoj jakni - on nije ni znao za nju: Spremio se za pehar, pa ga "presvukli" nakon finala!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković po 10. put osvojio Australijan open.

 Novak Đoković nosio specijalnu jaknu sa brojem 22 Izvor: Eurosport/Screenshot/RTS/Printscreen

Novak Đoković je još jednom pokorio Australiju i pobjedom nad Stefanosom Cicipasom (3:0) stigao do desetog Australijan opena i 22. grend slema u karijeri. Grčki teniser je na terenu pričao o najboljem svih vremena, Novak Đoković je "peckao" Gorana Ivaniševića, a onda otišao da i sa nekadašnjom teniserkom Barbarom Šet razmeni nekoliko rečenica.

Novinarka "Eurosporta" imala je pripremljena zanimljiva pitanja za Novaka, a on je na početku razgovora ponovio dio svog govora. Istakao je koliko mu je bilo važno da osvoji trofej u Melburnu nakon svega što je prošao kako bi igrao na ovom turniru...

"Sve u tom spektru od najboljeg do najgoreg što se tiče emocija... Ono što sam rekao na terenu i mislim, jedna od dvije-tri najvažnije pobjede u mom životu, posebno kada se uzmu u obzir sve okolnosti. Sve što se dešavalo stvorilo je veliki pritisak na mene. Pokušao sam da ostanem ukomponovan. Sada je gotovo, uživaću sa svojima", rekao je Novak Đoković.

Ovako je plakao posleij pobjede:

Bio je to formalniji dio intervjua, prije nego što se Đoković opustio. Uslijedila su pitanja o trofeju koji je osvojio 10. put i kojem će sada morati da nađe mjesto u vitrini, zatim o slavlju koje mu predstoji i o podršci koju je imao prethodnih dana od srpskih navijača. Čini se da će i oni biti dio Novakove proslave! Prije svega toga, objasnio je odakle mu jakna sa brojem 22.

"Ne znam ništa o ovoj jakni sa brojem 22, uzeo sam drugu za ceremoniju. Onda mi je tim dao ovu, ne znam kada su je pripremili. Radim i trudim se, kao svi ostali. Treniram. Bez posvećenosti, napornog i pametnog rada nema ništa. Svi smo drugačiji. Našao sam formulu za uspjeh. Ako stagniraš, ti praktično ideš unazad. Sve što sam radio urodilo je plodom tokom prethodnih nekoliko nedjelja. Ovaj trofej ne ide nigdje, osvajači turnira dobijaju repliku. Uvijek postoji mjesto za trofeje. Ne znam kako ću proslaviti. Vjerovatno noćas neću mnogo spavati, slaviću sa Srbima, svojim navijačima. Vidio sam da ih ima baš mnogo. Oni su me nosili, moram da im se zahvalim na podršci", ispričao je Đoković.

Osvajanjem Australijan opena Đoković se ponovo izjednačio sa Rafaelom Nadalom koji je prethodne sezone stigao do 22. grend slem titule. Njih dvojica će i ove sezone voditi veliku borbu, ali srpski teniser ima mnogo više aduta kada se govori o najboljem teniseru svih vremena.

Pogledajte Novaka sa peharom Australijan opena:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC