• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GORANE, ŠTA SE SMIJEŠ!? Novak cijeli turnir URLAO na Hrvata, pa podigao trofej: Hoćeš li mi ikada oprostiti?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Najbolji teniser svih vremena govorio je o najvećoj pobjedi u svojoj karijeri!

 Novak Đoković poslije osvajanja Australijan opena pričao o Goranu Ivaniševiću Izvor: Eurosport/Screenshot

Najbolji teniser svijeta osvojio je titulu u Australiji. Novak Đoković se vratio u Melburn, nakon što je prošle godine deportovan iz Australije, a na svom omiljenom teniskom terenu osvojio je 10. Australijan open i 22. grend slem titulu. Odmah nakon pobjede zaplakao je pred voljenima i cijelim svetom, a onda i prihvatio pehar za koji se mnogo borio.

Dok je Stefanos Cicipas pričao o najvećem teniseru svih vremena, Novak je hvalio mlađeg kolegu, pominjao Srbiju i Grčku, a zatim i otkrio da je pobjeda na ovom turniru najveća u njegovoj karijeri. Predugo je čekao na priliku da u Melburnu stigne do 10. grend slem trofeja, a sada je 

"Dobro veče svima, prvo moram da kažem da sam stvarno dirnut riječima Stefanosa Cicipasa. Mnogo ti hvala na poštovanju i lijepim riječima koje veoma cijenim. Mogli bismo da se složimo da smo veliki rivali na terenu, ali da to ne znači da ne treba da se poštujemo. Ja priznajem tvoj trud i napor, sve što si pokazao na turniru. Ovo nije tvoje posljednje grend slem finale, imaš mnogo više vremena od mene. Volio bih da čestitam tvom timu i tvojoj porodici, znam koliko vrijeme provodite u pokušaju da postaneš bolji teniser. Rekao sam prije nekoliko dana da si jedan od najzanimljivijih momaka na turu", počeo je Novak Đoković.

Ovako je slavio titulu:

Tokom ceremonije se Novak dotakao i svog tima, koji često trpi tokom njegovih mečeva. U toku finalnog susreta raspravljao se sa Goranom Ivaniševićem, kojeg je posebno istakao. "Kakvo je ovo putovanje bilo za porodicu, tim i mene. Ne znam odakle bih počeo. Znam da me svi vi ljudi tolerišete, neke od najgorih strana mojeg karaktera. Zašto se smiješ, Gorane? Ne znam da li ćeš mi oprostiti šta sam sve radio ove godine. Ovaj trofej je vaš koliko i moj", dodao je Novak.

Prethodne godine Đoković nije igrao zbog velikog skandala - možda i najvećeg u istoriji tenisa - a i sada su stizali udari sa raznih strana. Novakov otac Srđan našao se u centru pažnje, porodica je morala da brine o stvarima koje nisu vezane za tenis, a Novak je i pored toga ostao fokusiran!

"Ovo je bio najizazovniji turnir koji sam igrao u životu. Nisam igrao prošle godine i sada sam se vratio. Htio bih da se zahvalim svima koji su učinili da se osjećam lagodno. Postoji razlog zašto igram najbolji tenis u karijeri i to pred Rodom Lejverom. Hvala vam što ste ovdje, gospodine. Znam da je ovo dugačak govor, ali ostanite još malo. Samo porodica i ja znamo šta smo sve prošli. Ovo je najveća pobjeda u mom životu s obzirom na okolnosti. Znam da je bio rekordan broj publike, hvala svima koji su ovo učinili najboljim turnirom na svijetu. Vidimo se", izjavio je Đoković koji će očigledno doći i po 11. trofej u Melburnu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC