• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Novak Đoković Stefanos Cicipas finale Australijan opena 2023
 Novak Đoković Stefanos Cicipas finale Australijan opena 2023

NOVAK OSVOJIO AUSTRALIJU I STAVIO TAČKU - ON JE NAJVEĆI IKADA! Pregazio Cicipasa kao brzi voz, sa 35 mu NE MOGU NIŠTA!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Novak Đoković je novi šampion Australijan opena, novi prvi na svijetu, novi rekorder i ono što smo i znali - najveći ikada!

 Novak Đoković Stefanos Cicipas finale Australijan opena 2023 Izvor: Eurosport/Screenshot

Novak je največi ikada! Pregazio je Stefanosa Cicipasa u finalu Australijan opena 6:3, 7:6, 7:6 i tako došao do svoje 10. titule u Melburnu, a 22. grend slema! 

Novak je krenuo silovito, uzeo je prva dva gema na svoj servis gotovo bez greške, a onda je u četvrtom gemu krenuo po trofej! Mučio se Cicipas na svoj servis na startu i u četvrtom gemu smo vidjeli brejk koji je odlučio prvi set. Imao je i kasnije Novak brejk šanse, ali i bez drugog brejka bilo je 6:3 na kraju.

U drugom setu je posao bio mnogo teži i završen je tek poslije taj-brejka! Dugo nismo vidjeli čak ni brejk loptu ni za jednog tenisera, a na kraju su obojica prošla kroz šest gemova na svoj servis, a da nijedan nisu izgubili. Ipak Cicipas je djelovao mnogo agresivnije i prije svega smirenije. Grčki teniser je igrao svoju igru, a Novak je prvo sve nas uplašio kada se u sedmom gemu okliznuo i pao, a onda se unervozio.

Prvo je vikao na svoj boks i Gorana Ivaniševića, a potom je krenuo da viče poslije poena na nekoliko provokatora iz publke. Probudile su provokacije pravog lava u njemu i nakon svega uspio je Đoković u taj-brejku punom grešaka sa obje strane da bude koncentisaniji i povede sa 2:0.

U trećem setu je djelovalo da se sve vrijeme čekao taj-brejk. Oba tenisera su lako uspijevala da odbrane svoj servis, a nakon toga se vidio taj-brejk u kome Cicipas nije imao šanse. Poveo je Novak sa 5:0, uspio je da se vrati Cicipas i da smanji, ali na kraju je titula otišla u ruke najboljeg ikada!

Možda će vas zanimati

12:36

GOTOVO JE, NOVAK ĐOKOVIĆ JE ŠAMPION!

Istorija! Ako je iko sumnjao, sada više ne sme - Novak Đoković je najveći ikada, upravo je osvojio svoj 10. Australijan open i 22. grend slem u karijeri! 

Bio je bolji u taj-brejku i sa 3:0 u setovima ide da uzme pehar!

12:33

6:6 Idemo u taj-brejk

Delovalo je da niko odavno u ovom setu ne misli ni o čemu osim o taj brejku i stigli smo do njega. Uspeo je Novak da "izvadi" jako težak poen za 40:30, ali to je bilo to. Idemo da vidimo šta će biti u taj-brejku!

12:28

6:5 Opet je na ivici Cicipas!

Servirao je fantastično Novak, nikakvu šansu ovde nije imao Grk. Sitno brojimo do kraja ovog seta, videćemo da li i do kraja meča i rasprave o najboljem ikada. 

12:25

5:5 Produžiće se ovaj meč!

Cicipas je uspevao da povede, pa je Novak izjednačavao, ali je na kraju asom uspeo da ostane u meču grčki teniser. Gledaćemo bar još dva gema!

Izvor: Profimedia

12:21

5:4 Ista priča!

Novak Đoković je vrlo lako osvojio ovaj gem i sada će Stefanos Cicipas servirati za goli život!

12:16

4:4 Brzo, da brže ne može

Verovatno najlakše osvojen gem Stefanosa Cicipasa. Bez izgubljenog poena, bez ikakve Novakove reakcije, sve miriše na taj-brejk i ovde. 

12:12

4:3 Evo tebi, Stefanose, opet krompir!

Cicipas je u ovom gemu samo u jednom poenu uspeo da se održi malo duže, 4:3 za Novaka, čekamo rasplet!

Izvor: Profimedia

12:10

3:3 Čekamo razrešenje

Cicipas se i dalje drži u ovom meču i ne uspeva Novak da mu zapreti. Sjajnim udarcem paralelom stigao je do novog poravnanja i na 3:3 smo.

Čeka nas velika borba!

12:04

3:2 To je taj drop šot!

Sjajno igra Novak u ovim momentima, servis ga itekako sluša i Cicipas u takvom momentu nema nikakvu šansu. Drop šot i Novak vodi 3:2 u trečem setu!

Izvor: Profimedia

12:01

2:2 Ne da se Stefanos!

Poveo je Novak i stavio pritisak na Cicipasa, ali se rastrčao Grk, namestio loptu na forhend i uspeo da pogodi za 40:30. Na kraju posle fantastičnog servisa opet je nerešeno 2:2!

11:55

2:1 Vodi Novak!

Novak Đoković nema milosti! Rutinski je dobio ovaj gem bez izguhbnljenog poena i prvi put poveo u trećem setu. Sada je 2:1!

11:51

1:1 Novak se odmah vratio!

Cicipas je nastavio da dominira u trećem setu, uzima prva dva poena, ali onda Novak uspeva potpuno da se vrati i povede sa 40:30. Izjednačio je Cicipas, ali je opet Novak stigao do brejk lopte. 

I uspeo je! 1:1!

Izvor: Profimedia

11:45

1:0 Šok za Novaka na startu trećeg seta!

U velikim je problemima Novak pošto je Cicipas dobio dve brejk lopte, i iako prvu nije iskoristio drugu jeste! Prvi brejk za Cicipasa i evo ga ponovo u igri!

11:27

7:6 To je to, gotova je drama!

Novak je na korak od istorije! Uzeo je i drugi set!

Dva mini brejka na startu i 1:1, ali onda uspeva da stvori prednost od 4:1 srpski teniser! Ipak pre menjanja strana Cicipas je uspeo da smanji na 4:2 i posle duple servis greške smo praktično na početku - 4:4! 

Kakva drama - Novak je ponovo uzeo mini brejk, onda odbranio svoj servis i vodi 2:0!

Pogledajte najdramatičniji momenat ovog seta:

11:23

6:6 Idemo u taj-brejk!

Krneuo je sjajno Novak, uzeo je vrlo lagano poene do 40:0, a onda je posle duple servis greške dozvolio Cicipasu da se vrati. Ipak dobar servis ga je vratio, idemo u taj-brejk! 

11:16

6:5 I dalje je Đoković nervozan

Cicipas uzoima poene, a Novak nastavlja da se svađa sa publikom i ponovo rutinski uzima gem. 

Izvor: Eurosport/Screenshot

11:15

5:5 Novak POLUDEO!

Prvi poen za Novaka, pa dva za Cicipasa, a onda Stefanos šalje loptu jako daleko van terena. A onda milimetarski promašao i set lopta za Cicipasa!

Odbrani je tu set loptu, a onda jako ljutito vikao ka nekome u publici ko ga je ometao! Uzeo je ovaj gem, a onda ponovo "sočno" počastio tog nekoga na tribinama!

11:08

Novak besan na Ivaniševića!

U jednom momentu ovog seta Novak Đoković je bio ljt na svoj boks i nije bio zadovoljan instrukcijama Gorana Ivaniševića, Pogledajte o čemu se tu radilo.

11:06

5:4 Novak servira za život!

Cicipas jako servira, napada, sve lopte su mu u terenu i u drugom setu ostavlja Novaka bez ikakve šanse za makar brejk loptu. Sada će Srbin servirati za ostanak u setu!

11:02

4:4 Nerešeno, pogledajte Novakov pad!

Lansirao je Novak loptu u publiku, a Cicipas je poveo sa 30:15. Vrh mrežice doneo je Novaku izjednačenje, a na kraju je mali aut Cicipasa doneo Novaku novo izjednačenje! Sada je 4:4. 

Pogledajte opet Novakov pad: 

10:55

4:3 Pao je Novak!

Fantastičan bekend Cicipasa, pa onda loš drugi servis i 15:15. Posle duge razmene Novaku je iskliznula noga i pao je! Sudija je pitala da li je Novak dobro, a onda se igra nastavila. 

Deluje potreseno posle pada Đoković, a Cicipasje uzeo prvi sledeći poen, a onda pogrešio na mreži u narednom poenu! Na kraju gem zua Cicipasa!

10:49

3:3 Prvi poen izgubljen, a onda...

Prolazi drop šot Cicipasu, ali onda Novak sa smečom i servisom preokreće na 30:15. Na kraju vrlo autoritativno Novak stiže do gema. Idemo dalje. 

Izvor: Eurosport/Screenshot

10:44

3:2 Zakuvalo se!

Velika borba, Cicipas je uzimao poene, a Novak uzvraćao, ali je na 30:30 Cicipas uzeo servis viner i poveo. Pod pritiskom je napravio duplu servis grešku Cicipas, Na kraju uspeva Grk da uzme ovaj gem. 

3:2!

10:39

2:2 Prvi problemi za Novaka!

Prvi problemi na Novakov servis! Naporavio je dve duple servis greške, ali ipak je Đoković uspeo da poveže dva poena i da na kraju sa asom izjednači na 2:2. Ne da se Nole!

10:33

2:1 Strašan je Cicipas!

Cicipas izgleda jako dobro u ovim momentima i vrlo lako uzima poene na svoj servis. Vodi 2:1 i izgleda da nas čeka ogromna bitka u drugom setu!

10:30

1:1 Stefanose, evo tebi krompir!

Pojavio se Novak! Bukvalno je počistio sa terena udarcima sa osnovne linije svog rivala i sa nulom ispratio Stefanosa do stolice. 1:1

Izvor: Profimedia

10:27

1:0 Cicipas je naoštren!

Dobro je počeo Grk drugi set, dominantno i vrlo brzo je uzeo prvi gem drugog seta. Ipak, tek čekamo da se Novak pojavi u drugom setu! 

10:22

6:3 NOVAK UZIMA PRVI SET!

Novak Đoković je pregazio svog rivala u prvom setu! Ni u jednom momentu nije izgledalo kao da Cicipas ima šanse i sada Đokovič vodi sa 1:0! Posle nešto malo jače od pola sata, deseta titula u Australiji je za set bliže!

Izvor: FoNet/AP

10:19

5:3 Najbolji Cicipasov gem!

Kakva situacija, Novak je u prvom poenu pogodio konstrukciju mrežice i izgubio poen. Mnogo je koncentrisaniji Grk bio u ovom gemu, pa je posle dva asa smanjio na 5:3. 

10:15

5:2 Novak melje!

Novak je rutinski osvojio prva dva poena, uzvratio je Cicipas, ali ga je onda Novak sa osnovne linije prošetao po terenu i poveo 40:15. 

As i na gem je od seta Novak!

10:11

A evo i ARMIJE Novakovih navijača

10:11

4:2 Prežvieo je Grk!

Ponovo Cicipas izlazi na mrežu i opet gubi poen, ali sa asom uspeva Grk da izjednači na 30:30. Uspeva da osvoji ovaj gem Grk i i dalje je u igri za prvi set!

10:07

4:1 Cicipas časti Srbina

Ljudi moji, kakav je ovo tenis! Ekspresno uz fantastične servise Novak stiže do 40:0, onda mu jedna lopta zamalo izlazi u aut. Na kraju je Cicipas odigrao drop šot i odbranio je servis Novak. 

10:04

3:1 BREJK! Tako je, Nole!

Brejk!

Opet je Novak uzeo prvi poena, a onda je prvi duži poen od 25 razmena uzeo Cicipas. Novak je posle nove greške Cicipasa došao do brejk lopte, a onda je Cicipas napravio duplu servis grešku!

Izvor: Profimedia

9:58

2:1 Novak bez greške!

Bože, kako igra Novak! Gem bez greške i rutinski je došao do 2:1!

9:55

1:1 Izvukao se Cicipas!

Prebacuje na bekend Cicipasu lopte Novak i uzima prva dva poena, ali onda je usledio as. Ipak posle je usledila nova greška Cicipasa i dve brejk šanse za Đokovića. 

Vratio se Cicipas, izjednačio i na kraju se izvukao! Izejdnačio je Grk na 1:1!

9:49

1:0 IDEMO!

Kao brzi voz je projurio Novak pored Stefanosa Cicipasa u prvom gemu! Uzeo je tri brza poena, onda jednom napravio neiznuđenu grešku ali taj poen je jedini poklonio svom rivalu. 

Izvor: FoNet/AP

9:40

Pune tribine, a Novak na terenu!

Novak Đoković i Stefanos Cicipas su na terenu, a na tribinama ne može igla da padne! Kreće finale, igra se za istoriju!

9:20

Cicipas na traci!

Vidimo Stefanosa Cicipasa koji trči na traci i spreman je da uleti u teren! Još malo!

9:14

Oglasio se i legendarni Bagdatis!

"Definitivno svi počinju da veruju da je ovo njegova šansa, Pre dve godine je igrao fidnale Rolan Garosa i tada je imao veliku šansu da osvoji grend slem. Od tada je mnogo sazreo i mislim da sada navijači još više veruju u njega", rekao je nekadašnji finalista Australijan opena Markos Bagdatis pred ovaj meč. 

8:32

Spreman kao zapeta puška!

Novak je na teren izašao bez bandaže i sve ukazuje ne to da je stopostotno spreman za ovaj duel! 

8:25

Novak se zagreva, već ne na terenu!

Zajedno sa svojim timom i Goranom Ivaniševićem Novak je već sada izašao na teren "Rod Lejver arene". 

8:18

Glasajte i u našoj anketi!

Ostalo je malo do početka meča, pa da čujemo i vašu prognozu...

8:16

A šta kaže Novak?

Posle svega, Novak je imao više nego lepe reči za Stefanosa Cicipasa i nahvalio ga je pred finale, međutim poslao je i jasnu poruku da sa njim "nema zezanja" i da je spreman da igra i pet setova ako treba.

"Stefanose, vidimo se za dva dana! Uložili smo mnogo sati van sezone i nedelja da se spremimo i da bi uslovi bili kako očekujemo. Bio sam dosta puta u ovakvim situacijama u karijeri, znam kako da se nosim. Nema mnogo vremena između poena i osetiš teške noge, ali srećan sam što sam sačuvao nerve na kraju prvog seta i srećan sam što sam prošao u još jedno finale" , rekao je Novak Đoković i dodao da je "na 110 odsto".

Izvor: Eurosport/Screenshot

8:14

Ima i Cicipas motiv!

Cicipas uvek sa velikim poštovanjem govori o Novaku Đokoviću, ali kao da se pred finale naljutio jer se Srbin nije setio njihovog prethodnog finala. Mnogi su pomislili da je to uradio i namerno kako bi "ušao Grku u glavu" pred njihov međusobni duel, pa je tako i Cicipas poručio: "Ne sećam se ni ja".

Izvor: Profimedia

8:13

Šta kaže statistika?

Dok se svi uzdamo u onu da Novak Đoković nikada nije izgubio finale na Austraijan openu, vredi dodati i da ima više nego dobar skor i sa Stefanosom Cicipasom. Do sada su igrali 12 puta i srpski as je dobio deset duela, poslednji izgubivši još 2019. godine kada je Grk poveo 2:1 u skoru. Od tada, Đoković je dobio devet uzastopnih mečeva.

Jedino finale grend slema do sada igrali su na Rolan Garosu 2021. godine, kada je Srbin napravio preokret od 0:2 do 3:2.

Izvor: Profimedia

8:11

Za šta se bore Novak i Stefanos?

Ne samo da će Đoković imati priliku da dođe do svog rekordnog grend slema u Australiji, a Stefanos do prvog u karijeri, nego će se dvojica tenisera boriti i za prvo mesto na ATP listi.

Ko pobedi danas, od ponedeljka će biti prvi igrač planete. Đoković bi tako otpočeo svoju 374. nedelju kao najbolji na svetu, dok bi Cicipasu to bila prva nedelja. U svakom slučaju od ponedeljka sa prvog mesta više neće gledati Karlos Alkaraz koji je propustio Austraijan open zbog povrede. Ostaće drugi, što će reći poraženi finalista će biti treći...

Izvor: Profimedia

8:02

Dobro došli u MONDO live!

Srpski teniser Novak Đoković od 9.30 po centralnoevropskom vremenu igra finale Australijan opena protiv Stefanosa Cicipasa. Biće to prilika da srpski teniser podigne deseti pehar u Melburnu, ujedno čak 22. grend slem u karijeri čime bi se ponovo izjednačio sa Rafaelom Nadalom. 

Ostanite uz MONDO, pratićemo meč Novak Đoković - Stefanos Cicipas uživo iz minuta u minut.

UKRATKO

  • Novak Đoković - Stefanos Cicipas 6:3, 7:6, 7:6
  • 10. titula u Australiji, 22. u karijeri!
  • Poklonite se, on je GOAT!
učitaj još +

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova buraz

Sad se čeka onaj Vilander, da opet nađe neku manu i pobjedi i najvećem ikada....bravo Nole Srbine....

Najnovije