DOKLE!?

"Nadal i Mbape ne mogu, a Novak kao može!" Đoković ga razbio, a on ga optužuje da je lažirao povredu!

Autor Dragan Šutvić

Još jedan teniser optužio je Novaka Đokovića da je lažirao povredu na Australijan openu.

Izvor: Profimedia/Dovgan/UK Sports Pics/SIPA/2301191318

Francuski teniser Enco Kuako, jedini koji je na Australijan openu uspio da "uzme set" Novaku Đokoviću, žestoko se obrukao izjavom o Noletovoj povredi. Kuako je za domaće medije naveo da ne vjeruje da je Đoković uopšte bio povrijeđen kada je igrao protiv njega, tako da se stavio u red onih koji su Novaka optužili za lažiranje problema sa tadnjom ložom, iako je direktor turnira u Melburnu Krejg Tajli objavio javno da je ruptura mišića bila čak tri centimetra.

Nije to prvi put da Novaka Đokovića optužuju za ovakve stvari o čemu je i sam govorio u Melburnu, i to se nikada ne završi dobro po njih, tako da će i ove ružne riječi Enca Kuakoa samo motivisati srpskog igrača da sljedeći put bude još suroviji prema njemu nego na Australijan openu.

"Poslije meča Novak je rekao da ima tu povredu, veliku povredu, a mnogi borbeni sportisti povrijeđeni ne mogu da nastave. Nadal se povrijedio, više nije mogao da trči. Mbape je bio van terena dvije nedjelje. A to su najveći sportisti, ne oni koji nemaju pristup najboljoj opremi. Teško je povjerovati da samo jedan čovek na svijetu to može", poručio je Enco Kuako za "Tenis Aktu" i zaboravio da je Đoković u ove svrhe zvao čak i doktorku Marijanu Kovačević.

Kuako je izjavio da "ne može da se primakne" Novaku Đokoviću ni kada je povrijeđen, ponovo stavivši u fokus Nadala i Mbapea koji su imali povrede i nisu mogli da igraju.

"Kada se uzmu primjeri Nadala ili Mbapea - a pogotovo Rafe - on na Vimbldonu nije mogao da servira, a znamo koliko je otporan. Kada vidiš najveće sportiste koji ne mogu da izađu na teren, a drugi osvaja grend slem tako što 15 dana igra stalno... Djeluje malo kao nategnuta priča. Nije isto ni da li je hronični bol ili povreda. Neke sitnice kod njega mi nemaju smisla. Meni su u Francuskoj uvijek govorili da se ne istežem kad sam povrijeđen, a vidio sam da se Novak sve vrijeme istezao. Rekao sam sebi: "Ili u Srbiji imaju neki novi metod ili je ovo čudno...", rekao je Kuako i potpuno zaboravio da je Rafael Nadal povrijeđen osvojio Australijan open 2022. godine, kada ga niko nije optužio da je lažirao, nego su govorili da je heroj.

"Novak Đoković ima svoje ljude, ja sam daleko od svega toga da sudim o autentičnosti njegove povrede, ali istina je da je u to teško povjerovati".

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!