• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak je u Bajdenovim rukama! Samo predsjednik SAD može da ga pusti na US Open - od jedne stvari zavisi istorija!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novaku Đokoviću su značajno porasle šanse da će igrati na US Openu i nadamo se takmičiti se za kalendarski slem.

 Džo Bajden pušta Novaka Đokovića na US open Izvor: YouTube/USA Today/Eurosport/Screenshot

Sve su veće šanse da će Novak Đoković moći da zaigra na US Openu, grend slemu koji je prošle sezone propustio zbog rigoroznih pravila o ulasku u Sjedinjene Američke Države. S obzirom na to da je nevakcinisan protiv korona virusa i nije državljanin SAD, njemu nije bio dozvoljen ulazak u državu (sem pješke!) i ostao je bez šanse da se bori za titulu i još 2.000 bodova, što bi uskoro trebalo da promijeni predsjednik Džo Bajden.

Ne očekuje se da će Bajdenov potpis pomoći Đokoviću da zaigra na Indijan Velsu i u Majamiju, ove turnire će sigurno propustiti, ali zabrana bi trebalo da bude ukinuta od 11. maja, što će reći da će krajem avgusta i početkom septembra, kada se i inače igra US Open, biti slobodan da uđe na teritoriju SAD.

"Vol Strit Džurnal" piše da će Bijela kuća ove nedjelje objavila da će Bajden staviti potpis i ukinuti sve mjere, što će Đokoviću povećati šanse da juri prvi kalendarski grend slem, nešto što u tenisu nije viđeno od 1969. godine. Bio je Đoković blizu u nekoliko navrata, čak i "držao" sva četiri grend slema u svom posjedu, ali je uglavnom Rolan Garos na kome skoro kao po pravilu trijumfuje Nadal pravio problem.

"Nadamo se da će predsjednik u maju objaviti kraj mjerama protiv korona virusa", rekao je Džof Friman, dok pomenuti list dodaje da ovo ukidanje samo po sebi ne znači mnogo Đokoviću, nego je potrebno da Bajden ukine specijalnu predsjedničku proklamaciju koja se odnosi na putovanja.

Podsjetimo, aktuelni šampion US Opena je Karlos Alkaraz, kome je to prvi grend slem u karijeri. Novak Đoković je tri puta osvajao US Opena, posljednji put 2018. godine, a od 28. avgusta se nadamo da će krenuti i po četvrti.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC