• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Doktor objasnio kako je Novak igrao u Australiji: Sada je jasno, NIJE LAŽ, ovo može samo Đoković!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Povreda koju je zaradio zahtijeva mirovanje do dvije nedjelje, ali je Đoković uspio ranije da se vrati na teren zbog toga što je pripremljen kao niko u tenisu.

 Novak Đoković na Australijan openu igrao sa rupturom zadnje lože Izvor: eurosport

Novak Đoković je povrijeđen osvojio Australijan opet, međutim mnogi nisu povjerovali da je to moguće. I njemu se smučilo da svaki put kada je povrijeđen i igra uprkos bolovima mora to da objašnjava čitavom svijetu dok ga optužuju da je sve lažirao, da bi u njegovo ime govorio direktor turnira Krejg Tajli i javnosti saopštio podatak da je Đoković imao rupturu od čak tri centimetra u zadnjoj loži.

Nije dugo trebalo da francuski "L'Ekip" kontaktira sa poznatim sportskim doktorom Olivijeeom Rujonom koji tvrdi da "nije moguće da je Đoković cijeli turnir" igrao sa takvom rupturom, dok je sa druge strane bivši ljekar Liverpula, kao i kriket i fudbalske reprezentacije Australije, Piter Brukner odmah shvatio da Novak nije cijeli turnir imao toliki "rascjep".

Povrijedio se u polufinalu Adelejda i imao je oko desetak dana odmora do Australijan opena, što je svakako pomoglo da se oporavi makar djelimično za prva tri izazova, da već u četvrtom protiv Aleksa de Minora nije imao problema.

"Postoji još jedan tip koji je ruptura na periferiji mišića i to nazivamo miofascijalna ruptura. Smatramo da je to povreda koja vas muči 10 do 14 dana i pretpostavljam da je to imao Đokoviću. Po mom proračunu, od povrede do prvog meča na Australijan openu je prošlo tačno 10 dana", rekao je doktor Brukner i dodao da je nevjerovatna pripremljenost koju posjeduje Đoković upravo omogućila da igra na Australijan openu.

Potvrdio je srpski teniser da na slobodne dane nije trenirao nego je svakodnevno išao na razne tretmane koji bi mu pomogli da riješi problem, pa je čak stigla i doktorka Marijana Kovačević iz Beograda.

"To je čovjek koji sve radi ispravno - zna kada jede, kada pije, kako se oporavlja... Sve je uradio da bude potpuno zdrav. Nije bio na sto odsto u prva tri meča. U drugoj nedjelji povreda je skoro zaliječena", zaključio je australijski doktor i time stavio tačku na priče o lažiranoj povredi.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Kakav jadan sport. Sve bogalj do bogalja, Nadal povrijeđen a uzima turnire polumrtav, a sad i i ovaj naš prepisuje, a milioni se gomilaju. 300€ ulaznica i moraš da ćutiš kao zaliven, a glavni glumac dreči, vrišti, rastjeruje publiku i štab, fuuuuuujj

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC