• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadalov "komšija" se poklonio Đokoviću! Španski pisac nahvalio Novaka: Glava, srce i mu*a!

Autor Dragan Šutvić

Španski pisac objavio je pozitivan tekst o Novaku Đokoviću, što nismo navikli ovih dana.

 španski pisac nahvalio novaka đokovića Izvor: Profimedia

Nakon što je Novak Đoković osvojio deseti put Australijan open, samim tim došao do 22. grend slema u karijeri, objavljeno je mnogo tekstova u kojima se nipodašavataju njegovi uspjesi. Od toga da "nikada neće biti voljen kao Federer i Nadal",, pa sve do sramotnog izvrtanja činjenica da "čak ni statistički nije bolji od dvojice najvećih rivala", kamoli od teniserki poput Margaret Kort ili Štefi Graf. Ipak, postoje i oni koji cijene srpskog tenisera...

Tako je nagrađivani španski pisac Huan Manuel Prada Blanko, koji je završio Univerzitet Salamanka, napisao fantastičan tekst u kome je kao niko do sada nahvalio srpskog tenisera.

"Godinu dana nakon što je postao legenda, Novak Đoković (postao je poznat kao No-Vac No-Covid) postao je najuspješniji teniser u istoriji. Njegov najveći rival Nadal, iako su izjednačeni po broju grend slemova, nikada nije osvojio nijedno masters finale. To što je Đoković do titule stigao u Australiji dodatno baca sjaj na pravdu. Kao šlag na tortu, Bil Gejts je bio na tribinama. Na taj način su nagrađene i sve muke Novaka Đokovića, koji je preuzeo ulogu univerzalnog žrtvenog jarca pred pokornom i kukavičkom generacijom", stoji u tekstu španskog književnika.

"Nakon što je iskoristio svoju nadmoćnu pobjedu, pokazao je na glavu, srce i m*da, Novak Đoković je podigao glavu i pogledao u nebo i zahvalio se Bogu. Zatim se zagrlio sa prijateljima i porodicom i potpuno se slomio od suza. Ali, Đoković nije imitirao one što peglaju gaćice koji pred kamerama plaču za bilo kakvim sr*njima, već je to izbjegao da ne bi bilo raznih zapisa o plakanju. U tom velikom zagrljaju, predstavljeni su svi koji su pretrpjeli gubitke u posljednjih par godina, koje su mediji stigmatizovali i oni koji su maltretirani na bilo koji način, oni na koje su prijatelji i porodica gledali sa sumnjom... Hvala za svaku dragocjenu suzu, Nole. Nijedna nije slučajno prolivena!".

I dok autor podsjeća da je iznenađujuće da se mnogi ne pitaju otkud 35-godišnjaku toliko snage da sve na Australijan openu dobija "očas posla", za to vrijeme je stigla informacija i da je Đoković imao rupturu od tri centimetra na zadnjoj loži.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC