• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak ne može da igra na US openu, zato je ovo bitno! Grend slem šampiona pitali o Srbinu, on pričao o svetom trojstvu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković je upisao svoju 22. grend slem titulu u karijeri i ona je vjerovatno najbitnija. Zašto? Objasniće Pol Meknami!

 Pol Meknami o najboljem teniseru u istoriji Izvor: Profimedia

Nekadašnji svjetski broj jedan u muškom dublu i osvajač četiri grend slema Pol Meknami je nakon Australijan opena bio fasciniran onim što je vidio od Novaka Đokovića. Njega je srpski teniser impresionirao, ali kada su ga pitali da li je sada Đoković najbolji ikada izmislio je novi termin!

Do sada su Đokovića, Nadala i Federera često zvali "Velika trojka", ali on je otišao korak dalje i dao im novi nadimak - "Sveto trojstvo"!

"Moje mišljenje je vrlo konstantno i uvijek sam to govorio - postoje tri najbolja tenisera koja su ikada igrala. Zovem ih 'Sveto trojstvo'. Nećemo znati ko je najveći svih vremena dok se svi ne povuku i dok ne budemo mogli da im pogledamo kompletne karijere", rekao je Meknami. 

Čovjek koji je u dublu sa Piterom Meknamarom dominirao svjetskim tenisom sada ističe da ne smije nikada biti subjektivnog mišljenja oko ovog pitanja, vrlo su jasni parametri koji treba da se prate.

"To mora da bude objektivno, ne subjektivno. Nije fer subjektivno analizirati kada je u pitanju najveći svih vremena. Mišljenja i ukusi ljudi nisu relevantni. Svi su oni ostvarili nevjerovatan uticaj kako na terenu, tako i van njega. Ali da budemo jasni, ovo nije takmičenje u popularnosti", podvukao je objektivni Meknami. 

Iako ističe da ne smije još da se odlučuje između Nadala i Đokovića, izgleda da je Rodžera Federera već otpisao u trci. A što se Novaka tiče, jasno je i Meknamiju zašto mu je ovaj trofej bio tako bitan.

"Ostala je trka udvoje i najbitniji je broj osvojenih grend slemova, ali to nije jedino mjerilo. Ako Novak završi sa najviše grend slemova biće najveći, ali trka nije gotova. Rafa je još favorit na Rolan Garosu, a izgleda da Novak ne može da igra na US openu, ali je naravno favorit na Vimbldonu.Ovaj grend slem je bio apsolutno najbitniji za Novaka, jer da nije osvojio Melburn nisam siguran ko bi završio sa najviše titula", završio je australijski teniser. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC