ŠTA VI KAŽETE?

ĐOKOVIĆ ILI MODRIĆ - KO JE POPULARNIJI? Hrvati pokrenuli debatu - evo po čemu su slični i šta pravi razliku!

Autor Bojan Jakovljević

Hrvatski "Večernji list" otvorio je debatu oko toga ko je popularniji, Novak Đoković ili Luka Modrić?

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/MN Press

Novak Đoković dominira u tenisu, Luka Modrić u fudbalu. Ono što je zajedničko za njih dvojicu jeste da su sa Balkana. Jedan je Srbin, drugi Hrvat i međusobno se podržavaju, često su davali i izjave podrške. Sada je "Večernji list" otvorio debatu oko toga - ko je od njih dvojice popularniji?

Na spomenutom portalu napravili su tekst o njima dvojici. "Modrić i Đoković najpopularniji su sportisti na ovim prostorima, imaju nezaboravne karijere u svojim sportovima. Što se njihove zarade tokom karijere tiče zaradili su pravo bogatstvo, kao neka država. U Lukinom slučaju procjenjuje se da je zaradio oko 150 miliona dolara bruto, dok je po zaradama samo od turnira Novak već premašio 150 miliona dolara, oko 167 je trenutna cifra i tu ne računamo sponzorske ugovore", navodi se u tekstu.

Potom se osvrću na njihovu popularnost. "Modrić je bolji kada se priča o društvenim mrežama, na Instagramu i Fejsbuku prati ga 29,6 miliona na "Fejsbuku" i 12,5 miliona na Instagramu, dok Đokovića prate 12,5 odnosno 10 miliona. Što se Tvitera tiče, Srbin je tu u prednosti, ima 9,2 miliona u odnosu na Lukinih 4,5 miliona", zaključuje se u tekstu.

Šta vi kažete, ko je od njih dvojice popularniji?