• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ALKARAZ I NADAL "POBJEGLI" U ŠPANIJU, NOVAK VEĆ SLAVI: Upravo su se desile tri ključne stvari i sve mu idu na ruku!

Autor Haris Krhalić

Rafael Nadal i Karlos Alkaraz su odustali, Novak nije. Zato će još dugo biti na prvom mjestu ATP liste, ali nije to jedina stvar koja ga izdvaja od ostalih pred sezonu na šljaci.

 Šta čeka Đokovića u narednom peridou Izvor: Profimedia/Victor Joly/DPPI/LiveMedia

Prvo Rafael Nadal, a onda je i Karlos Alkaraz otkazao svoje učešće u Monte Karlu! Novak Đoković je tako i definitivno prvi favorit da osvoji turnir u prestonici Monaka na kome se nije proslavio prošle godine.

Eliminisao ga je tada Alehandro Davidovič Fokina u drugom kolu 6:3, 6:7, 6:1, pa tako na ovom turniru brani samo 10 bodova. Ipak, kada se gleda trka za prvo mjesto, Karlos Alkaraz takođe ima 10 bodova koje brani iz prošle sezone pošto je na startu poražen od Sebastijana Korde.

Ipak, ovo povlačenje Alkaraza i Nadala moglo bi itekako da služi srpskom teniseru i to iz nekoliko razloga. Ne samo kada je u pitanju sam turnir, već i kada se uzmu u obzir sezona na šljaci, Rolan Garos i trka za prvo mjesto.

MONTE KARLO – NEMA KONKURENCIJE!

Turnir u Monte Karlu je prvi veliki turnir sezone na šljaci. Prije njega sa igraju turniri u Eštorilu i Hjustonu, ali od velikih imena tamo se nije pojavio gotovo niko. Sada bez Nadala i Alkaraza u žrijebu Đoković je apsolutni favorit da uzme titulu, ali uz to će dobiti i mjesto prvog nosioca. Drugi nosioc biće Stefanos Cicipas, pa će i on biti van Novakovog dijela žrijeba, što dodatno otvara put ka tituli i bodovima.

PRVO MESTO SIGURNO JOŠ DUGO!

Počeo je 381. nedjelju na prvom mjestu Novak Đoković, a sada je siguran još nemoliko nedjelja. Nakon Monte Karla za Novaka slijedi Banjaluka gdje brani finale prošlogodišnjeg Srbija opena, a za Alkaraza Barselona. Ako se oporavi i zaigra u Španiji tamo će braniti titulu i neće moći da osvoji nove bodove. Potom slijedi Madrid gdje ponovo Karlitos brani titulu, a Novak polufinale, tako da će srpski teniser sada čak i da se ne pojavi nigde držati prvo mjesto 385 nedjelja.

HVATANJE ZALETA ZA ROLAN GAROS!

Svi znamo da prvo mjesto na ATP listi nije prioritet Novaka Đokovića, već je to osvajanje 23. grend slema u karijeri. Sljedeći grend slem je Rolan Garos, jedini koji se igra na šljaci, a Đoković će se dobro zagrijati i spremiti za ovaj izazov. S obzirom da se Rafael Nadal muči sa povredom, a i Alkaraz će odigrati jedan veliki turnir manje, već sada je Novak u prednosti. Moći će lagano da uđe u formu, a pritom bi mu titula značila ne samo za samopouzdanje nego i kao faktor koji bi poremetio i "uplašio" ostale rivale. Vrhunac sezone na šljaci vidjećemo krajem maja i početkom juna u Parizu, a do tada ćemo gledati Novaka na prvom mjestu ATP liste.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC