• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ALKARAZ I NADAL POBJEGLI SA MEGDANA NOVAKU: Srbin stigao po trofej, njih dvojica odmah otišla kući!

Autor Haris Krhalić

Rafael Nadal je povrijeđen već neko vrijeme i propustio je veliki broj turnira do sada, a sada se povrijedio i Karlos Alkaraz.

 Alkaraz odustao od turnira u Monte Karlu Izvor: Profimedia/SOPA Images/SIPA/

Rafael Nadal i Karlos Alkaraz neće igrati na mastersu serije 1.000 u Monte Karlu nakon što su se obojica oglasili na svojim zvaničnim tviter profilima. Prvi se oglasio Nadal za koga se i očekivalo da bude spreman za sezonu šljake, ali će sada nakon turnira po Americi propusiti i ovaj masters.

"Zdravo svima, još uvijek nisam spreman da se takmičim na najvišem nivou i neću moći da igram na jednom od najvažnijih turnira u karijeri, Monte Karlu. Još nisam spreman da igram sa maksimalnim garancijama i nastavljam proces priprema, nadajući se skorom povratku.", napisao je Nadal.

Nedugo nakon Majorčanina oglasio se i njegov mlađi sunarodnik Karlos Alkaraz. Mladić koji se sa Novakom "juri" kada je prvo mjesto na ATP listi u putanju rekao je da je u Majamiju osjetio bol i da ne želi da rizkuje. Vratiće se na teren tek u Barseloni i Madridu.

"Poslije dva mjeseca van zemlje, srećan sam što se vraćam kući, ali tužan jer sam posljednji meč u Majamiju završio sa fizičkom nelagodnošću. Poslije posjete mog doktora u Mursiji danas i nakon procjene, neću moći da idem u Monte Karlo i da započnem turneju na šljaci. Imam posttraumatski artritis u lijevoj ruci i bolove u kičmi i potreban je odmor da bih se pripremio za sve što dolazi. Vidimo se 2024", objavio je Španac.

Uz ove okolnosti naš Novak Đoković će imati ozbiljnu šansu da se dodatno odmakne Alkarazu na prvoj poziciji. Novak je upravo od njega preuzeo tron nakon Alkarazovog poraza u polufinalu mastersa u Majamiju od Janika Sinera. Na najskorije ažuriranoj ATP listi Novaka i Alkaraza dijeli 340 bodova, Srbin ima 7.160 , a mladi Španac  6.780. Što se Nadala tiče on je pao za još jednu poziciju i sada je 14. igrač svijeta, a nakon mastersa u kneževini Monako koji se igra od 8. do 16. aprila, njegova pozicija će se dodatno pogoršati.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC