Neuništiv!

Novak ga pobijedio u finalu Rolan Garosa, Rud priznao: Vidjećemo u budućnosti, valjda više neću da igram sa takvima

Autor Nebojša Šatara

Kasper Rud se nada nekim lakšim rivalima, kako on kaže "teniserima sa kojima može da se igra". Novak ne spada u tu kategoriju!

Izvor: Profimedia

Kasper Rud baš nema sreće! Uspio je da se probije u sam vrh svjetskog tenisa, ali od tada ga ruše velikani i najveći na svijetu. Prvo grend slem finale odigrao je na prošlogodišnjem Rolan Garosu i tu je poražen od Rafaela Nadala. Potom je stigao do finala US Opena gdje je bolji od njega bio Karlos Alkaraz i tako došao do prvog mjesta na ATP listi. A sada je naletio na Novaka Đokovića!

Kao zid je bio Srbin u finalu turnira u Parizu i savladao je rivala 7:6, 6:3, 7:5, a uprkos fantastičnom tenisu koji je igrao Norvežanin, jednostavno nije bilo šanse da sruši najvećeg ikada. Poslije meča je to i sam rekao i priznao da se u budućnosti nada nekim lakšim finalima!

"Tri igrača sa kojima sam igrao grend slem finala su Rafa koji je išao da uzme 22. titulu, Alkaraz koji se "zapalio" u Njujorku" i Đoković koji je igrao za 23. titulu. Ne mogu da sedim i tražim izgovore, ali vidjećemo šta donosi budućnost. Da li ću možda igrati finala sa nekim teniserima sa kojima je lakše igrati. Titula na grend slemu je moj najveći cilj i najveći san", rekao je poslije poraza od Novaka Kasper Rud.

Kasper Rud je trenutno četvrti na ATP listi, a ovaj 24-godišnji Norvežanin očigledno još uvijek nije spreman za najveća djela. Protiv Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića je odigrao 17 setova i nije dobio nijedan!