AU!

Dajte mi Red Bul, pa da vidite kako sam brz! Hamilton se beozbrazno nudi, postaje Maksov suvozač!?

Autor Bojan Jakovljević

Luis Hamilton izgleda ne bi imao ništa protiv da sjedne u bolid Red Bula.

Izvor: Profimedia/HOCH ZWEI

Holandski vozač Maks Ferstapen pobijedio je na osam uzastopnih trka u Formuli 1, ukupno deset od 12 ove sezone, tako da je na "ljetnu pauzu" otišao sa nevjerovatnih 125 bodova više u odnosu na najbližeg pratioca. To je njegov klupski kolega Serhio Perez iz Red Bula, što dovoljno govori o njihovoj dominaciji, ali istovremeno se mnogo priča i kritikuje Meksikanac zbog nekoliko slabiih izdanja - od Monaka do Velike Britanije.

Na tim trkama nije bio na postolju, a istovremeno je djelovao očajno u kvalifikacijama, pa uz savršenu vožnju Ferstapena trpi veliki pritisak da i sam podjednako dominira. Zato se već pričalo o dolasku Danijela Rikarda u Red Bul tokom pauze, pa Landa Norisa sljedeće sezone, dok se sada i sedmostruki prvak svijeta Luis Hamilton preporučuje kao suvozač Ferstapenu!?

Hamiltonu ugovor ističe na kraju sezone i još nije poznato da li će voziti za Mercedes jer je nezadovoljan kako bolid izgleda u posljednje dvije sezone, a sada je prokomentarisao da bi sigurno bio bolji od Čeka u Red Bulu. Iako je znao da ima sukob sa Meksikancem u prošlosti, ovo više djeluje kao da je Hamilton želio da pošalje poruku Kristijanu Horneru da ne odbacuje mogućnost da sjedne u "omraženi bolid".

"Nije moguće biti ispred Red Bula, sem ako ispadnu sa staze. Oni su osam stotinki, ma sekund brži od svih po krugu od ostali. To je tako i ja tu ništa ne mogu da iradim. Da li želim da budem brz kao oni? Naravno. Da li bih volio da imam takav bolid? Naravno. Da ja sjedim u bolidu Serhija Pereza, sigurno Maks ne bi imao ovoliku prednost, ali to je život",rekao je Britanac.

Hamilton i Perez su inače imali duel u sprint trci na Velikoj nagradi Belgije zbog kog je Meksikanac prošao očajno i ostao bez bodova, dok je potom Britanac kažnjen. Izgleda da imamo novo rivalstvo u Formuli 1, kada je već sezona dosadna...

Podsjetimo, Maks Ferstapen poslije 12 trka u ovoj sezoni ima čak 314 bodova. Slijedi njegov klupski kolega Perez sa 189, Alonso sa 149, Hamilton 148, Lekler i Rasel 99, Sainc 92, Noris 69... Čeka nas duga pauza od četiri nedjelje i prva naredna trka vozi se u Holandiji.