• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maks opet najbrži, ali ga je "koštao" mjenjač! Pljuštala kiša u Belgiji, ali i otkazi - smijenjeno pola jednog tima!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Dramatične kvalifikacije u Belgiji. Maks Ferstapen je ponovo bio brži od svih, ali će trku za Veliku nagradu Belgije početi sa šestog mjesta.

 Formula 1 Kvalifikacije za VN Belgije Izvor: Profimedia

Maks Ferstapen ostvario je ubjedljivo najbolje vrijeme u kvalifikacijama za Veliku nagradu Belgije pošto je za čak osam stotinki bio brži od najbližeg pratioca Šarla Leklera na kišnoj stazi Spa Frankošamp, ali u nedjelju neće početi sa "pol" pozicije. Razlog za to leži u činjenici da je uoči trke napravljena promjena na njegovom Red Bulu (ugrađen novi mjenjač) i zbog toga je kažnjen sa pet mjesta, odnosno aktuelni šampion će početi sa šestog mjesta.

Sa prve pozicije će dakle početi pomenuti Šarl Lekler iz Ferarija, drugi put ove sezone, dok će odmah do njega biti Serhio Perez iz Red Bula koji je konačno imao dobre kvalifikacije. Slijede potom Luis Hamilton (Mercedes), Karlos Sainc (Ferari), Oskar Pijastri (Meklaren), pa pomenuti kažnjeni Ferstapen. U najboljih deset su još Lando Noris (Meklaren), Džordž Rasel (Mercedes) i Lens Strol (Aston Martin).

Razočaravajuće kvalifikacije opet je imao Vilijams čija su oba vozača - Albon i Sardžent - eliminisana u prvom dijelu kvalifikacija, dok se Danijel Rikardo još privikava na Alfa Tauri i počeće tek sa 19. mjesta. A nisu se proslavili ni Has, Alfa Romeo...

Problemi se nastavljaju i za Alpinu. Ne samo da imaju poteškoća iz trke u trku - i razočarali su opet u kvalifikacijama jer je Gasli bio 12, a Okon uz razlupano prednje krilo tek na 15. mjestu - nego se mijenjaju stvari na svim nivoima. Iz ekipe odlaze doskorašnji šef Otmar Šafnauer, sportski direktor Alan Perman i tehnički direktor Pet Fraj nakon što su se zaređali vrlo loši rezultati, a već se spominje dolazak Matije Binota, bivšeg šefa Ferarija.

Trka je zakazana za nedjelju od 15 časova, dok nam i u subotu sledi interesantan program. U pet do 12 gledaćemo kvalifikacije za sprint trku, a potom i samu sprint trku koja donosi bodove za prvih osam vozača od 16.30.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC