• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lupao šakom od sto, pa slavio! Hamilton pobijedio Maksa, to je sada senzacija u Formuli 1!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Luis Hamilton je bio brži od Maksa Ferstapena u kvalifikacijama za Veliku nagradu Mađarske.

 Formula 1 Luis Hamilton brži od Maksa Ferstapena u Mađarskoj Izvor: Profimedia

Nakon pet uzastopnih trka - senzacija u kvalifikacijama za Veliku nagradu Mađarske: Luis Hamilton je osvojio "pol" poziciju pred trku na Hungaroringu pošto je za tri hiljaditinke bio brži od Maksa Ferstapena. Na taj način, sezona Formule 1 će bar ovog vikenda (možda samo na trenutak) postati zanimljiva, pošto je 104. put u karijeri Hamilton uspio da ostvari najbolje vrijeme u kvalifikacijama, nasuprot njegovog kolege Džordža Rasela koji je tek 18.

Ferstapen nije bio dominantan kao što je inače, možda je i sam svjestan da je već osvojio titulu na pola sezone, dok sve bolje vozi Lando Noris koji će početi sa trećeg mjesta, međutim u prvoj izjavi poslije kvalifikacija je poručio da je nezadovoljan. Možda to najbolje govori o ambicijama mladog vozača Meklarena kome su konačno popravili bolid...

Četvrto vrijeme imao je mladi Oskar Pijastri, još jedan vozač Meklarena, dok je iznenađenje kvalifikacija Gvanju Džou iz Alfa Romea. I to baš kada se pričalo da bi mogli da ga zamijene... Šarl Lekler je bio tek šesti, što je ipak bolje od kolege Sainca iz Ferarija koji nije ni stigao do Q3 (11. mjesto), dok su u najboljih deset još Valteri Botas (Alfa Romeo), Fernando Alonso (Aston Martin), Serhio Perez (Red Bul) i Niko Hilbekberg (Has).

Povratnik u Formulu 1 Danijel Rikardo je upisao 13. vrijeme, ponovo je razočarao Lens Strol (Aston Martin), dok je ipak pod najvećim upitnikom Džordž Rasel koji je bio katastrofalan u kvalifikacijama i tek su Magnusen i Sardžent bili sporiji od njega. Toliko je iznervirao Tota Volfa, da je "alfa i omega" Mercedesa lupala rukom o sto. Trka se vozi u nedjelju od 15 časova.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC