• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OSMIJEH SE VRATIO U FORMULU 1! Prva promjena vozača poslije samo deset trka, jasno upozorenje Perezu

Australijski vozač Danijel Rikardo će u nastavku sezone voziti za Alfa Tauri.

 Danijel Rikardo zamijenio Nika de Vrisa Izvor: Profimedia/Clive Mason

Već nakon deset trka u novoj sezoni Formule 1 došlo je do prve promjene vozača pošto Nik de Vris nije zadovoljio "visoke kriterijume" Alfa Taurija. Holandski vozač Nik de Vris (28) je "precrtan" pošto se nije snašao u problematičnom bolidu u kome ove sezone nije mogao bolje od 12. mjesta, tako da je odluka ekipe - čitaj "starijeg brata" Red Bula - bila da ga otpuste i na njegovo mjesto angažuju znatno iskusnijeg Danijela Rikarda.

Najnasmijaniji vozač na gridu je ostao bez ugovora u ovoj sezoni pošto Meklaren nije obnovio saradnju i odlučio se za mlađeg Oskara Pjastrija, koji je sve bolji i na Velikoj nagradi Velike Britanije je zauzeo četvrto mjesto, dok je Rikardo u međuvremenu bio test vozač Red Bula.

Spekulsialo se da bi Danijel Rikardo mogao čak da "uskoči" u Red Bul umjesto Serhija Pereza, koji nakon odličnog početka sezone ima velikih problema i razočarao je Helmuta Marka i Krista Hornera. Već nekoliko trka Meksikanac je zaista "tragičan" u kvalifikacijama i koštao je Red Bul velikog broja bodova, pa se čini da je transfer Australijanca u Alfa Tauri možda i posljednja opomena Perezu da će biti zamijenjen ako se ne uozbilji.

Što se tiče Rikarda, tokom karijere u Formuli 1 ostvario je osam pobjeda, posljednju je donio Meklarenu u Imoli 2021. godine, a vozio je još za Toro Roso, Red Bul, Aston Martin i Reno. Sada će mu partner u Alfa Tauriju biti Juki Cunoda, pošto eksperiment sa Nikom de Vrisom nije upalio.

Podsjetimo, Nik de Vris je prošle sezone vozio jednu trku za Vilijams umjesto Aleksandera Albona, koji je operisao slijepo crijevo, a u trci na Velikoj nagradi Italije završio je na devetom mjestu. To nije ponovio u Alfa Tauriju.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

05:30
FORMULA 1 SPEKTAKL U BEOGRADU ZA SAMO 4 DANA: Šampionski bolid stigao u Srbiju!
Izvor: Promo
Izvor: Promo

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC