• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAKS VIŠE I NE SLAVI ŠTO JE NAJBRŽI! U Meklarenu skakali od radosti, tri velika iznenađenja - neprijatno u Red Bulu

Maks Ferstapen je prvi put u karijeri osvojio pol poziciju na Silverstonu, dok je njegov klupski kolega Serhio Perez podbacio. Za to vrijeme u Meklarenu skaču od sreće zbog Norisa i Pijastrija.

 Ferstapen najbrži u kvalifikacijama za VN Velike Britanije Izvor: Profimedia

Holandski vozač Maks Ferstapen osvojio je danas pol poziciju za Veliku nagradu Veliku Britanije pošto je u posljednjem krugu kvalifikacija postavio najbolje vrijeme tako da će sa prvog mjesta početi sutrašnju trku na Silverstonu. Ferstapenu je ovo inače prvi put da na čuvenoj britanskoj stazi osvoji "pol", a sudeći po redakcijama na kraju kvalifikacija - mnogo više su se obradovali u Meklarenu.

Nakon košmarnog početka sezone, Meklaren je počeo da se popravlja, tako da će Lando Noris početi sa drugog, a "ruki" Pijastri sa trećeg mjesta. Evidentno je da ovo više ne liči na Meklaren sa početka takmičarske godine kada su se obojica vozača mučila, a čini se da im sada slijede bolji dani...

Nakon dvojice mladih vozača sljedeće dva Ferarija, Lekler, pa Sainc, zatim Mercedesi - ljubimci domaće publike Rasel i Hamilton - dok su u najboljih deset još Aleks Albon (Vilijams), Fernando Alonso (Aston Martin) i Pjer Gasli (Alpina). Mora se reći da je dobar vikend imao i novajlija Logan Sardžent kome je Q3 izmakao za dlaku.

Razočaranje dana je ponovo Serhio Perez. Već pete kvalifikacije zaredom se nije proslavio, tako da ovoga puta nije prošao ni u Q2, na šta su uticali uslovi, ali i njegova nenametljiva vožnja. Zbog kiše i kvara koji je imao Magnusen, nije uspio da odveze dovoljno dobrih krugova, tako da će trku početi sa 16. mjesta. Prethodno je u Austriji imao 15. mjesto, Kanadi 12, Španiji 11. i Monaku posljednje. Ipak, na samo jednoj od ove četiri trke nije osvojio bodove tako da je i dalje drugi u poretku vozača.

Maks Ferstapen ima 229 bodova, njegov klupski kolega Serhio Perez je na 148, potom Fernando Alonso ima 131, Luis Hamilton 106, Karlos Sainc 82...

BONUS VIDEO:

Pogledajte

05:30
FORMULA 1 SPEKTAKL U BEOGRADU ZA SAMO 4 DANA: Šampionski bolid stigao u Srbiju!
Izvor: Promo
Izvor: Promo

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC