• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad si pobjeđivao nije ti smetalo? Drama u Formuli 1 - žestoka svađa najboljih, Maks udario na Luisa!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Dvojica najboljih vozača na svijetu, po mišljenju stručnjaka, sada su u klinču zbog izjava koje su dali.

 Svađa Luisa Hamiltona i Maksa Ferstapena u Formuli 1 Izvor: Profimedia/Xavi Bonilla / DPPI

Maks Ferstapen sigurno ide ka još jednoj tituli u Formuli 1, a dok je na putu da odbrani trofej iz prošle sezone, ima vremena i za prepucavanje. Ovog puta je mladi vozač napravio "incident" sa Luisom Hamiltonom, jer je reagovao na navode Britanca da je Red Bul u prednosti u odnosu na ostale timove, zato što već radi na bolidu za narednu godinu.

Hamiltonu se nije svidjelo što je njegov najveći rival trenutno toliko dominantan da u ekipi više ni ne razmišljaju o ovom šampionatu, pa su se posvetili idejama za sljedeću godinu i kako da naprave formulu koja će tada biti najbrža. To je Luis Hamilton prokomentarisao naglas, pred devetu trku u kalendaru koja će se voziti u Austriji, ali verovatno nije očekivao ekspresan odgovor.

"Red Bul se već posvetio bolidu za sledeću godinu jer su otišli toliko ispred svih da više ne treba da mijenjaju ovogodišnji. Zato bi FIA trebalo da odredi vrijeme kad bi svima bilo dozvoljeno da počnu da rade na razvoju bolida za sljedeću godinu. Recimo 1. avgust, tako da niko ne bi mogao steći prednost, jer je ovo sr*nje", rekao je Hamilton i dodao: "Nikada nismo krenuli tako rano kao oni. To treba promijeniti jer sadašnje stanje omogućava da se tako dugo dominira. Prije je u prednosti bio Ferari, pa onda Red Bul s Fetelom. Počinjali su ranije i uvijek su bili ispred ostalih."

Aktuelni svjetski šampion nije dugo čekao - Ferstapen je odgovorio Hamiltonu i to veoma jasnom prozivkom. Britanac se svojevremeno nije bunio što njegov tim dominira, a on iz godine u godinu osvaja titule u Formuli 1.

"Nismo pričali o tome kad je on osvajao prvenstva, zar ne? Stoga smatram da ne bi trebalo ni sada. Tako funkcioniše Formula 1. Kad imaš kompetitivan bolid to je sjajno, ali u nekom trenutku moraš da gledaš prema sljedećoj godini. Puno stvari u životu nije fer. Jednostavno se s tim moraš nositi", rekao je Maks Ferstapen i tako "pecnuo" iskusnijeg kolegu.

Inače, Maks Ferstapen je ubjedljivo prvi u generalnom poretku vozača, nakon osam od čak 22 trke koje će se voziti ove sezone. On trenutno ima 203 boda, dok njegov klupski kolega Serhio Perez zauzima drugu poziciju sa 133. Slijedi Fernando Alonso (121), pa Luis Hamilton (102) i Karlos Sainc (74), koji je osvojio tek malo više od trećine Maksovih bodova do sada.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC