• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prekidajte sezonu i dajte mu titulu! Neviđena dominacija u Formuli 1 - devet trka, sedam pobjeda za Maksa!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Maks Ferstapen je došao i do pete uzastopne pobjede u Formuli 1.

 Maks Ferstapen dominira u Formuli 1 Izvor: Profimedia/Federico Basile/IPA / ipa-agency/Federico Basile/IPA / ipa-agency.net

Vozač Red Bula Maks Ferstapen pobjednik je trke za Veliku nagradu Austrije, gdje je dan ranije došao i do trijumfa u sprint-trci. S obzirom na to da je imao i najbrži krug trke, Ferstapen je za jedan vikend prikupio čak 34 boda i nastavio dominaciju zbog koje već poslije devet trka može da se kaže da je stari-novi šampion Formule 1. Ovo mu je već sedma pobjeda, peta uzastopna, dok je preostale dvije dobio njegov klupski kolega Serhio Perez.

U najnovijem poretku Maks Ferstapen ima 229 bodova, dok je njegov najbliži pratilac upravo Meksikanac sa 148 i već može da se konstatuje da je to predaleko da bi ga stigao, jedino da Ferstapen možda ne vozi nekoliko trka? Na trećem mjestu u generalnom plasmanu je Fernando Alonso sa 129 bodova, a trocifrenu broj bodova ima samo još Hamilton (108). Ferariji nisu konkurentni, pa Karlos Sainc ima 86, a Šarl Lekler samo 72 boda, tako da će s pravom sve više vozača postavljati pitanje poput Hamiltona: Mora li nešto da se mijenja da bi Formula 1 ponovo bila zanimljiva?

Ako pitate Red Bul, oni nisu za to pošto je Ferstapen bio potpuno neuhvatljiv za konkurenciju čitavog vikenda, sem u prvim krivinama kada se Lekler ponadao da bi mogao da ga pretekne. Na kraju je vozač iz Monaka prošao drugi kroz cilj, a Perez drugi uprkos lošim kvalifikacijama (15. mjesto).

Nakon njih je stigao Karlos Sainc (Ferari), a potom vozač dana Lando Noris (Meklaren), Fernando Alonso (Aston Martin), Luis Hamilton (Mercedes), Džordž Rasel (Mercedes), Pjer Gasli (Alpina) i Lens Strol (Aston Martin). Trka nije bila naročito zanimljiva i gotovo da je jedina interesantna stvar bila gledanje broja prekršaja u desetoj krivini, gdje su vozači vječito "izlazili predaleko" i dobijali kazne, pa će je Juki Cunoda, Pjer Gasli i Luis Hamilton noćas sanjati.

Jul je mjesec Formule 1, pa nas tako već iduće nedjelje čeka Silverstoun, a onda 23. jula Hungaroring. Posljednjeg dana jula vozi se trka za Veliku nagradu Belgije gdje je ovog vikenda jedan mladi vozač izgubio život.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:00:55
REALNA PRIČA - DUŠAN BORKOVIĆ
Izvor: Kurir TV
Izvor: Kurir TV

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC