• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maks Ferstapen "obesmislio" Formulu 1: Može da slavi titulu, a nije ni POLOVINA sezone!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Maks Ferstapen bez ikakvih problema dominirao na trci u Barseloni i pokazao da mu (ni) ove sezone nema ravnog.

 Maks Ferstapen pobjednik trke Formule 1 u Barseloni Izvor: Profimedia/Xavi Bonilla / DPPI

Vozač Red Bula Maks Ferstapen dominantno je došao do pobjede na Velikoj nagradi Španije u Barseloni pošto se nijednog trenutka nije postavljalo pitanje da neko može da ga ugrozi. Ferstapen je ostvario takozvanu grend slem pobjedu, treću u karijeri, pošto je ovog vikenda bio najbolji u kvalifikacijama, vodio je od početka do kraja trke i imao je još najbrži krug, za ukupno novih 26 bodova.

Tako je Ferstapen nastavio apsolutnu dominaciju u šampionatu i već poslije sedam trka se može reći da mu nema ravnog. Aston Martin polako posustaje, Ferari odavno nije u priči, Mercedes tek povremeno kao danas bljesne, dok je Serhio Perez s razlogom drugi vozač tima.

Na postolju su pored Ferstapena završila dva Mercedesa, Hamilton, pa na najnižem postolju Rasel, za šta je zaslužna dobra strategija Tota Volfa, ali i neubjedljivi Meksikanac. Platio je Perez zbog loših kvalifikacija i možda prekasnog odlaska na zamjenu guma, tako da je prošao četvrti kroz cilj i sada je već daleko od klupskog kolege. Fetstapen je vodeći u karavanu sa 144 boda, dok je Perez pao u posljednje dvije trke i sad je na 105, a slijede još Fernando Alonso sa 93, Luis Hamilton sa 69, Džordž Rasel sa 50...

Peti kroz cilj u Barseloni prošao je Karlos Sainc, još jedna žrtva Ferarijeve taktike, ali je imao dosta bolji vikend od Šarla Leklera koji je poslije 19. mjesta u kvalifikacijama bio tek 11. Lens Strol je bio šesti ispred kolege iz Aston Martina Fernanda Alonsa, dok su bodove osvojili još Esteban Okon (Alpina), Gvanju Džou (Alfa Tauri) i Pjer Gasli (Alpina).

Ipak, titulu najvećeg gubitnika vikenda ponio je Lando Noris iz Meklarena koji je trku počeo sa trećeg mjesta, ali je već u trećoj-četvrtoj krivini udario u Hamiltona i morao je na zamjenu prednjeg krila, od čega nije uspio da se oporavi i završio je kao 17.

Naredna trka Formule 1 vozi se za dvije nedjelje Kanadi.

Profimedia

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC