• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BAKSUZ SE NA FRANCUSKOM PIŠE "LEKLER": Svake godine peh u svojoj kući, nemoguće šta mu se dešava u Formuli 1

Niko iz Ferarija nije obavijestio Šarla Leklera da iza njega ima vozilo i zbog toga je kažnjen pred Veliku nagradu Formule 1 u Monte Karlu.

 Šarl Lekler kažnjen u Monte Karlu Izvor: Profimedia

Vozač Ferarija Šarl Lekler kao da je "uklet" kada sa bolidom izađe na ulice Monte Karla, grada u kojem je rođen. Svake godine dogodi mu se poneki peh, pa je tako ovoga puta nakon solidnog trećeg mjesta u kvalifikacijama - dobio kaznu od još tri mjesta zbog toga što je usporio Landa Norisa u tunelu. Niko iz njegovog tima mu nije javio da je Meklaren na "brzom krugu", tako da je Lekler kočio ispred Norisa i zato je na kraju oštro sankcionisan i počeće sa šestog mjesta trku Formule 1.

"Pol" pozicija, gle čuda, pripala je Maksu Ferstapenu iz Red Bula, što na stazi u Monte Karlu obično znači i pobjedu, dok će pored njega startovati Fernando Alonso iz Aston Martina. U drugom redu su Esteban Okon (Alipa) i Karlos Sainc (Ferari), odnosno u trećem Luis Hamilton (Mercedes) i kažnjeni Šarl Lekler (Ferari).

Podsjetimo, malerozni Šarl Lekler, koji ove sezone sasvim sigurno nije "najveći izazivač" Maksu Ferstapenu poslije očajnog početka sezone, prošle godine je prvi put u karijeri završio trku u rodnom Monte Karlu. I to na četvrtom mjestu. Prije toga je znao da napravi i dobar rezultat u kvalifikacijama, da bi mu se na trci događali neobjašnjivi pehovi koji su mu "slamali duh" pošto ima preveliku želju da se dokaže na domaćem terenu.


U najboljih deset našli su se još Pjer Gasli (Alpina), Džordž Rasel (Mercedes) Juki Cunoda (Alfa Tauri) i Lando Noris (Meklaren), dok je loš vikend iza Serhija Pereza. Meksikanac je imao sudar još u prvom kvalifikacionom krugu i zbog toga će trku početi sa posljednjeg mjesta.

I koliko god to bila loša vijest za Red Bul, Maks Ferstapen (119 bodova) se neće buniti pošto mu je Perez (105) najbliži pratilac. Slijede još Alonso (75), Hamilton (56), Sainc (44)... Velika nagrada Monaka se vozi danas od 15 časova.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC