• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Noris oduševio u Silverstonu, ali ništa od senzacije - Maks je Maks!

Autor Dragan Šutvić

Maks Ferstapen nastavlja svoju dominaciju u Formuli 1.

 maks ferstapen pobijedio na silverstonu Izvor: Profimedia

Holandski vozač Maks Ferstapen ostvario je pobjedu na Velikoj nagradi Velike Britanije i time još jednom potvrdio svoju apsolutnu dominaciju ove sezone. Ferstapenu je ovo šesta uzastopna, a čak osma pobjeda ove sezone, dok je i na preostale dvije zauzeo drugo mjesto na podijumu tako da već sada može da se proglasi za novog-starog šampiona Formule 1, pošto čak i da propusti pojedine trke, teško da bi ga iko stigao!

Iako je Red Bul "srušio" rekord Meklarena iz 1988. godine, pošto su došli do 11. pobjede u nizu, upravo je vozač Meklarena priča vikenda. Talentovani vozač Lando Noris se mučio na početku sezone zbog lošeg bolida, ali izgleda da su izmjene dale dobar rezultat. Prvo je oduševio u kvalifikacijama i stigao do drugog mjesta, potom je u prvoj krivini na Silverstonu obišao Ferstapena i dobrih pet krugova vodio karavan, da bi na kraju kroz cilj prošao kao drugoplasirani, ostavivši iza sebe iskusnijeg i poznatijeg zemljaka Luisa Hamiltona iz Mercedesa.

Nije mnogo nedostajalo da na podijumu vidimo dva Meklarena pošto je novajlija Oskar Pijastri sjajno vozio i kroz cilj je prošao kao četvrtoplasirani, a zatim slede Džordž Rasel (Mercedes), Serhio Perez (Red Bul), Fernando Alonso (Aston Martin), Aleksander Albon (Vilijams), Šarl Lekler (Ferari) i Karlos Sainc (Ferari).

Ovo je bio još jedan vikend koji će navijači Ferarija željeti što prije da zaborave pošto je loša taktika u završnici trke značajno pokvarila planove Karlosa Sainca, dok se ni njegov klupski kolega nije mnogo bolje snašao na Silverstonu. Pohvale svakako zaslužuje Vilijams, jer je Albon čitavog vikenda djelovao fantastično na stazi, dok će ponovo biti mnogo priče o Perezu koji je očajan bio u kvalifikacijama, da bi se tek u trci popravio. Da li i dovoljno, to je na Helmutu Marku i Kristijanu Horneru...

Katastrofalan vikend "zaokružila" je Albina čiji vozač Esteban Okon je odustao još u devetom krugu, a Pjer Gasli je potrajao do šest krugova prije kraja. Uz to, Has se nije proslavio jer je Magnusenu (opet) otkazao bolid i zapalio se usred staze, što je značilo i vozilo bezbjednosti koje je uticalo na drugi dio trke.

Maks Ferstapen ostaje vodeći u šampionatu Formule 1 sa 255 bodova, zatim sa 99 manje slijedi Serhio Perez, Fernando Alonso (Aston Martin) ima 137, Luis Hamilton (Mercedes) 121), Karlos Sainc (Ferari) 83, Džordž Rasel (Mercedes) 82...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC