• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljudi, hoćete da vježbate da mi mijenjate gume? Postavio ekipi postavio suludo pitanje!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Maks Ferstapen je ostvario osmu uzastopnu pobjedu pošto je dominirao i na Velikoj trci Belgije.

 Maks Ferstapen pobjednik Velike nagrade Belgije Izvor: Profimedia/ ACTIVE PICTURES

"Mogao bih još malo da dodam gas, pa da odem na zamjenu guma. Malo još da vježbate?", upitao je svoj tim Maks Ferstapen na devet krugova do kraja, kada je bježao svom klupskom kolegi Serhiju Perezu oko petnaestak sekundi. Na kraju mu nisu dozvolili, ali ne radi se ni o kakvoj arogantnosti i potcjenjivanju Čeka, jednostavno Holanđaninu ponestaje izazova.

Vikend u Belgiji završio je sa 33 boda pošto je slavio u sprintu i "običnoj" trci na Spa Frankošampu. Ovo je Maksova osma uzastopna pobjeda, deseta u 12 trka ove sezone, a nije ga poremetilo ni to što je startovao sa šestog mjesta pošto je kažnjen zbog promjene mjenjača. Jednostavno, potrebno je da ima mnogo veći hendikep na bolidu da bi ga neko zaustavio, tako da je Perez, nakon što je obišao Leklera u prvom krugu, izdržao samo 17 krugova kao vodeći. Njih dvojicu na čelu karavana niko nije bio ni blizu da poremeti...

Treći kroz cilj prošao je Šarl Lekler i Ferari je za njega konačno imao pravu strategiju, dok uprkos dobrim kvalifikacijama ostali su samo sa jednim vozačem na stazi. Karlos Sainc je u prvoj krivini imao kontakt sa Oskarom Pijastrijem, pa su obojica morala da odustanu, doduše Španac znatno kasnije kada je već postalo jasno da nema poente više da se trka kada je ubjedljivo najsporiji sa "šupljim" bolidom.

Četvrti je završio Luis Hamilton iz Mercedesa, s tim da je osvojio i dodatni bod za najbrži krug trke na kraju, a za njim su bili još Fernando Alonso (Aston Martin), Džordž Rasel (Mercedes), Lando Noris (Meklaren), Sebastijan Okon (Alpina), Lens Strol (Aston Martin) i Juki Cunoda (Alfa Tauri).

Ovom trkom završen je prvi dio sezone u Formuli 1 i čini se da već sada može da se proglasi Maks Ferstapen za novog-starog šampiona jer ima 314 bodova. Slijedi njegov klupski kolega Perez sa 189, Alonso sa 149, Hamilton 148, Lekler i Rasel 99, Sainc 92, Noris 69... Slijedi pauza od četiri nedjelje i prva naredna trka vozi se u Holandiji.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC