Bravo!

Ivana čula "Bože pravde", pa poljubila zlatnu medalju! Istorijski trenutak za srpski sport!

Autor Goran Arbutina

Najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta dobila je osvojenu medalju.

Izvor: rts/printscreen

Najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta osvojila je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, a dan kasnije njoj je i uručeno odličje za koje se borila kroz čitavu karijeru. Ponosno, ali i na ivici suza, rekorderka Srbije u četiri discipline odslušala je himnu Bože pravde koja je zbog nje svirala u glavnom gradu Mađarske.

Tokom finala u skoku udalj Ivana Vuleta je bila fantastična, a zanimljivo je da su njoj pripala tri najduža skoka na ovom takmičenju. Da je tako nešto moguće zahvaljujući svojim skokovima Srpkinja bi osvojila sve tri medalje, a ovako joj je pripala samo najsjajnija - zbog skoka od 7,14 metara i novog nacionalnog rekorda Srbije! Pogledajte kako je Ivana slavila osvajanje zlata:

Podsjećamo, ovo je prva zlatna medalja za Ivanu Vuletu na Svjetskom prvenstvu na otvorenom. Do sada je šampionka svijeta bila "samo" u dvorani, a konačno se dogodio trenutak u kojem  je objedinila titule. Naredne Olimpijske igre - u Parizu 2024. godine - biće prilika da Ivana Vuleta osvoji i posljednje veliko zlato koje joj nedostaje. Time bi stavila tačku na jednu od najuspješnijih karijera u istoriji srpskog sporta.