• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Psovala sam cijelo takmičenje! Ivana Vuleta otvorila dušu: Ne znam ni da odgovorim!

Autor Mladen Šolak

Ivana Vuleta govorila i o psovkama na finalu Svjetskog prvenstva.

 Ivana Vuleta o psovki u finalu Svjetskog prvenstva Izvor: Atletski savez Srbije

Ivana Vuleta postala je prvak svijeta u Budimpešti i ostavlia je bez daha skokovima preko sedam metara. Mnogi su primijetili da je poslije drugog, uspješnijeg (7,14) ona najprije sebi opsovala u bradu, sumnjajući u to da je skok bio ispravan. Stavila je potom ruke na ogradu, a onda ju je šokirala odluka sudije da je sve bilo "čisto" i da je skok ispravan. Skočila je u trenutku od sreće, svjesna da je postala prvak svijeta - i to novim nacionalnim rekordom Srbije. Poslije finala, Ivana je govorila o psovki. "Cijelo takmičenje sam psovala, kako ne bih ponavljala neke greške. I pored toga sam uspjela u onome to sam zacrtala", kazala je Vuleta.

"Neopisiv je osjećaj, sve je bilo jasno po načinu na koji sam odreagovala. Toliko dugo maštaš, sanjaš, potvrđuješ na treningu i na takmičenju i fali nešto da se desi zbog čega je izostalo konačno se potrefilo sve što je trebalo. Apsolutno sam van sebe od sreće", dodala je ona.

Godinama je Ivana čekala ovaj uspjeh i ovo zlato. I dočekala je. "Nikad se meni nije poljuljalo samopouzdanje, uvijek dajem 100 odsto sebe. Kada to znam sa ljudima sa kojima radim, svi rade svoj posao najbolje moguće, svi rade posao maksimalno i ne može da izostane. Ne znam ni da odgovorim, pobegla mi misao. Izmakla mi je glupo te 2017. godine kada sam imala još dalji skok. Sada je mnogo slađe i više poštujem i cijenim i zahvalna sam."

Da li su Olimpijske igre u Parizu sljedeći cilj? "Imam da završim Dijamantsku ligu, naporna sezona, mučim se sa Ahilovom od zime. Sve to oduzima mnogo vremena, živaca i emocija. Idem dalje".

Ivana je još jednom podsjetila na svoju prednost u iskustvu u odnosu na mlađe konkurentkinje. Među njima je i Amerikanka Tara Dejvid Vudhol, koja je prva čestitala Vuleti. "Djevojke su mogle da skaču preko 7m, trema je uradila svoje. Nije isto samo da izađeš na takmičenje, treba mnogo, mora škola da se prođe, da moraš da naučiš da vladaš sobom, da kontrolišeš emocije, okolnosti, ko za koga navija, da li ko kome pruža podršku i kako. Nosim se vrlo lako sa tim u mojim godinama. To su djevojke koje će naslijediti, ja sam na izlazu. One će preko 7m skakati lagano".

Poslušajte prvu Ivaninu izjavu poslije finala:

Pogledajte

04:14
Ivana Vuleta intervju
Izvor: Atletski savez Srbije
Izvor: Atletski savez Srbije

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Možeš biti ili ne biti lijepa, ženstvena, zgodna, ali ne možeš biti nepoštovana jer si KRALJICA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC