Ostali sportovi

"Kao da sanjam..." Leotarov Cetinjanin prvi put u selekciji Crne Gore: Presrećan sam i preponosan na sebe i porodicu!

Autori Bojan Jakovljević Dragan Šutvić

"Znamo kroz šta sam prošao i koliko je trebalo truda, rada, nepravde, borbe a i sreće, da bih dobio poziv za nacionalni tim", rekao je za MONDO prvotimac Leotara Vladimir Stanković.

Izvor: Promo/RK Leotar Trebinje

Selektor rukometne reprezentacije Crne Gore Vlado Šola odredio je igrače na koje računa za predstojeću EHF nedjelju, od 30. oktobra do 6. novembra.

Na spisku se našao i prvotimac trebinjskog Leotara i rođeni Cetinjanin Vladimir Stanković, koji je u 31. godini prvi put dobio priliku da se priključi nacionalnom timu.

Lider hercegovačkog kluba u razgovoru za MONDO ne krije ponos zbog činjenice da se našao na spisku "đetića".

"Ne znam kako početi i opisati ovaj osjećaj. Presrećan sam i preponosan na sebe i svoju porodicu jer znamo kroz šta sam prošao i koliko je trebalo truda, rada, nepravde, borbe a i sreće, da bih dobio poziv za nacionalni tim. U trenutku kad se iskreno smanjivala nada da će mi se san ostvariti, uslijedio je poziv selektora Vlade Šole kojem se ovim putem zahvaljujem i nadam se da ću opravdati njegovo ukazano povjerenje i ispuniti sva očekivanja. Ipak je ovo sad širi spisak, ali daću sve od sebe kao i uvijek i nadam se da cu obući dres moje Crne Gore i zapjevati himnu sa momcima onako kako samo oni znaju! Još uvijek nisam svjestan, kao da sanjam...", istakao je Stanković za naš portal.

Jutros je Stanković sa saigračima otputovao u Letoniju, gdje će u revanš utakmici drugog kola Evropske lige protiv ekipe Tenas Dobele pokušati da sačuva prednost od dva gola iz Trebinja (24:22) i ostvari istorijski uspjeh plasmanom u treću rundu.

"Sigurno ne idemo sa bijelom zastavom, vjerujem u svoje saigrače da mozemo pružiti dobar otpor, a što da ne i pobijedimo i prođemo u sljedeći krug", rekao je Stanković.

Utakmica protiv Letonaca igra se sutra (subota) od 15.00 časova.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)