• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Euforija u Trebinju - LEOTAR PRVI PUT U EVROPI: Nagrada za sve što smo radili proteklih godina

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U drugom kolu EHF Evropskog kupa rukometaši Leotara odmjeriće snage sa letonskom ekipom Tenaks Dobele. Prvi meč na program je u subotu od 19 časova u Trebinju, a revanš je zakazan za sedam dana u Letoniji.

 RK Leotar Trebinje debituje u Evropi Izvor: Promo/RK Leotar Trebinje

Rukometni klub Leotar punih 67 godina čekao je na premijerni nastup na međunarodnoj sceni, a u subotu će konačno biti ostvareni snovi Trebinjaca.

Evropski debi rukometaši iz Trebinja imaće pred domaćom publikom od 19 časova, kada će u okviru drugog kola EHF Evropskog kupa ugostiti ekipu Tenaks Dobele iz Letonije.

Pokušaće "plavo-bijeli" u prvom duelu da ostvare trijumf i tako steknu prednost pred revanš za sedam dana u Letoniji, čime bi se približili trećoj rundi ovog takmičenja.

Trener Leotara Dragiša Кoraćević u najavi meča istakao je da svi u Trebinju očekuju pravi rukometni spektakl.

"Očekujem veliki sprektakl u Trebinju i Hercegovini. Srećan sam što sam trener Leotara u ovom trenutku i što ću biti dio ovog velikog događaja. Kroz sve ove godine kontinuiranog rada, došli smo do prve evropske utakmice, koja treba da nam bude nagrada za sve ono što smo radili prethodnih godina. U subotu ujutro kada se probudimo, treba svi da se pogledamo u ogledalo i da budemo jako ponosni na sebe i na naš tim, za sve ono što smo radili i što smo dočekali da igramo evropsku utakmicu u Trebinju", rekao je Кoraćević.

Vjeruje da će publika moći da uživa u jednoj pravoj rukometnoj poslastici.

Nadam se da će moji igrači kao i igrači protivničke ekipe biti na visokom nivou, da zajedno odigramo jednu kvalitetnu utakmicu, da ljudi koji budu u dvorani uživaju u rukometnoj predstavi i zadovoljni odu kući. Znamo da će naši igrači dati sve od sebe, da ćemo biti pravi od prvog do posljednjeg minuta jer za sve ovo smo se spremali dugi niz godina. Dva i po mjeseca trajale su pripreme i mislim da smo spremni i da ćemo dati svoj maksimum", poručio je Trener Leotara.

Izvor: Promo/RK Leotar Trebinje

Koraćević je svjestan da letonski sastav nije nimalo naivna ekipa. Radi se o šampionu države, koji će u Hercegovinu doći da pokaže da se i u Letoniji igra kvalitetan rukomet. U prednosti su Letonci i zbog činjenice da su od starta sezone odigrali mnogo više utakmica od Leotara. Trebinjci su osvojili Kup Republike Srpske, a zatim trijumfalno ušli u Premijer ligu BiH pobjedom protiv zeničkog Čelika.

"To je ekipa koja je prvak Letonije. Već par godina sun a okupu, imaju prednost s obzirom da su odigrali već devet utakmica, pet u domaćem šampionatu i četiri u Baltičkoj ligi. Redovni su učesnici evropskih takmičenja, dolazili su do trećeg kola i tu su u maloj prednosti. Za sve nas ovo je prva utakmica, biće tu pritiska i mnogo drugačije nego druge utakmice, ali na nama je da se fokusiramo i huk sa tribina da nam bude vjetar u leđa. Gledali smo protivnika, dostupne su nam bile sve njihove utakmice, tako da smo ih dobro analizirali. Spremili smo se i na nama je da odigramo ovo prvo poluvrijeme kako treba. Potrebna nam je dobra igra, da ostvarimo pozitivan rezultat i da se što bolje pripremimo za revanš, koji je za sedam dana kod njih", dodao je Кoraćević.

Kapiten Aleksandar Milojević vjeruje da će Trebinjci zabilježiti trijumf u prvom meču, koji će im otvoriti vrata trećeg kola EHF Evropskog kupa.

"Srećni smo i ponosni u isto vrijeme. Za subotu smo se spremali od početka priprema. Mislim da ćemo opravdati očekivanja publike, koju ovim putem pozivam da nas podrži. Radili smo na otklanjanju nekih grešaka iz meča sa Čelikom, tako da se nadam da će svaki igrač da izađe sa punim elanom, da će dati sve od sebe, kako bismo revanš dočekali sa što većom prednošću."

I Đorđe Ratković nada se pobjedi.

"Čeka nas teška utakmica. Protivnik dolazi motivisan da se pokaže u što boljem svjetlu. I nama je ovo prvi nastup u Evropi, ali vjerujem da ćemo opravdati očekivanja i dobro se pokazati na terenu."

Izvor: Promo/RK Leotar Trebinje

Srednji bek Vladimir Stanković, jedan od najboljih igrača u bh. ligi.

"Brojimo sitno i sa nestrpljenjem očekujemo istorijsku utakmicu za klub, grad, sve nas koji volimo rukomet. Vlada nevjerovatna atmosfera i ne sumnjam da će biti sutra u Bregovima prava rukometna groznica. U goste nam dolazi ekipa koja ima dosta evropskog iskustva, par igrača koji su igrali u Vardaru, Koksu… ali u ovom meču sve zavisi od nas. Ako mi budemo pravi, ako publika bude naš osmi igrač i dodatni vjetar u leđa, u Trebinju će da se živi najljepši rukometni san. Pozivan publiku da dođe u što većem broju. Obećavam da ćemo ostaviti srce na terenu, jer mi smo tim Leo", poručio je Stanković.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC